EXCLUSIV: Interviu Adrian Falub

“Luptăm în fiecare meci ca să rămînem în prima ligă”

SportM: Cum vi se pare contactul cu Liga I?
Adrian Falub: Sîntem o echipă nou-promovată şi avem foarte mult de învăţat. Nu cred că am jucat rău pînă acum, deşi nu am reuşit nici o victorie. Cu cît căpătăm mai multă experienţă, cu atît vom evolua mai pragmatic.

SportM: Este greu la început?
Falub: Este nespus de greu. Mulţi dintre jucători sînt tineri şi fără experienţă. Avem în lot 7-8 debutanţi şi cinci jucători de prima divizie, dar care anul trecut au avut puţine evoluţii. Acestora li se mai adaugă şi cei care vin după accidentări. Va trebui să ne acomodăm din mers.

SportM: Cînd veţi reuşi prima victorie?
Falub: Depinde cum priveşti lucrurile, nu au trecut decît trei etape în care nu am reuşit să cîştigăm. Nu vrem titlul, deci nu este un start îngrijorător, pentru că nici celelalte nou-promovate nu au reuşit mai mult decît noi. Vom încerca în fiecare meci să spargem gheaţa, dar să avem şi posibilitatea să învingem. Vom juca cu echipe care au ca obiectiv locurile 1-6 sau cupele europene, cu mai multă experienţă decît noi, care vrem să închegăm un joc bun.

SportM: Ce nu merge la echipă? Lipseşte ceva?
Falub: Nu sîntem Steaua sau Dinamo să cîştigăm meci de meci. Sîntem conştienţi de echipele mai valoroase decît “U”, pe care nu le putem învinge. Noi privim toate echipele ca pe o ameninţare şi nu ne facem calcule degeaba. Avem obligaţia şi dorinţa să rămînem în prima ligă. Mai mult în anii ce vor urma.

SportM: Care dintre jucători v-au impresionat pînă acum?
Falub: Nu mă gîndesc la un jucător anume, pentru că nu am cum. Mă gîndesc la toată echipa, pentru că fiecare dintre ei face parte dintr-un sistem de joc. Fotbalistul este un pion şi are locul bine determinat în jocul pe care îl practică.

SportM: S-au făcut investiţii la echipă, cu toate acestea veţi reuşi să rămîneţi în prima ligă?
Falub: Nu s-au făcut investiţii majore, doar ce a fost necesar. Stadionul “Ion Moina” a suferit mici îmbunătăţiri doar ca să fie adus la normele Ligii I, aşa că nu s-au făcut schimbări radicale. Cît despre jucătorii noi aduşi, sînt buni, dar nu dintre cei mai buni.

SportM: Care este obiectivul?
Falub: Obiectivul este obţinerea punctajului care să ne ofere şi sezonul următor participarea în Liga I. Nu ne gîndim la altceva pentru că nu ne facem visuri degeaba.

SportM: Cît timp aveţi contract cu “şepcile roşii”? Veţi prelungi contractul?
Falub: Mai am doi ani de contract şi nu pot să spun de acum ce se va întîmpla. Mai este mult timp, depinde foarte mult de ce se va întîmpla la echipă.

SportM: Cum vedeţi rivalitatea dintre “U” Cluj şi concitadina CFR?
Falub: O rivalitate normală între două echipe din acelaşi oraş cu obiective total diferite. Noi ne vedem de problemele noastre şi încercăm să ţinem pasul.

SportM: Veţi reuşi o fi gură frumoasă precum CFR-ul?
Falub: Ne propunem să avem o evoluţie bună. Dorim meci de meci să jucăm cît mai bine şi să învingem.

SportM: Care este pentru “şepcile roşii”derby-ul numărul unu? Cel cu Steaua sau cel împotriva echipei locale, CFR?
Falub: Nu sîntem clasaţi pe poziţiile 1-4 ca să disputăm derby-uri. Pentru noi, fi ecare meci este considerat derby, iar la fi ecare ne pregătim la fel de intens fără să ţinem cont de numele adversarului.

Sport Magazin numarul 72 (13 – 19 august 2007)

Stiri recente

David Popovici, înainte de CE de Nataţie în bazin scurt de la Otopeni: Este foarte important să inspire copii şi să promoveze un stil...

David Popovici a declarat înainte de Campionatele Europene de Nataţie în bazin scurt de la Otopeni că pentru el...