EXCLUSIV/ Ilie Dumitrescu: “Raman un fan al Premier League”

Nu mai am tangenţă cu fotbalul englez de mult timp, dar rămân un fan fidel al Premier League. Indiferent de ce gen de joc preferi, nu ai cum să rămâi indiferent la fotbalul din insulă. Anglia este totuşi ţara care a inventat fotbalul şi nimeni poate să îi fure acest merit. Şi fotbalul englez, trebuie să recunosc, s-a schimbat mult faţă de perioada când eu jucam acolo pentru Tottenham şi West Ham United. S-au investit foarte mulţi bani şi mentalitatea a devenit mai puţin conservatoare, în special faţă de transferurile unor fotbalişti străini în Premier League.

Personal, nu sunt de acord însă cu importurile masive de jucători într-o perioadă scurtă de timp pentru că acest lucru dăunează la capitolul omogenitate. Manchester United este cel mai bun exemplu că nu e nevoie să faci zece transferuri pe sezon pentru a deveni o formaţie de top. Tocmai aici greşesc formaţii ca Tottenham sau Manchester City, care vor să ajungă repede în vârf fără să aibă o bază solidă.

Fotbalul e un sport complex şi de aceea este aşa frumos. Un buget gros nu asigură şi performanţă pe măsură. Tradiţia, suporterii şi mulţi alţi factori contribuie la rezultatele unei echipe. Tind să mizez tot pe Manchester United în acest sezon, deşi au rămas fără Cristiano Ronaldo. Va fi însă o bătălie crâncenă mult mai cu Chelsea şi Liverpool şi, la fel ca mulţi alţi fani ai fotbalului englez, abia aştept să văd primele derby-uri. Este păcat că nu avem niciun fotbalist român în Premier League. Este un lucru care ar trebui să ne dea de gândit despre combativitatea campionatului nostru intern.

Stiri recente

Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei

Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei, dintre Panathinaikos şi Aris FC, care va avea loc în data de...