EXCLUSIV/ Ilie Dumitrescu: “Englezii stiu sa respecte valorile”

0
116

Se pot spune multe despre acest sezon fotbalistic din Anglia. Fiecare are poate echipa lui preferată, dar vorbind obiectiv, Manchester United a fost cu siguranţă cea mai bună echipă.

Nu ştiu dacă a fost cea mai spectaculoasă, asta rămâne la latitudinea fiecăruia să aprecieze, dar, din punct de vedere strict sportiv, a fost cu o clasă peste celelalte formaţii. Şi aici mă refer la organizarea jocului, la tactica impusă de Sir Alex Ferguson şi, nu în ultimul rând, la spiritul de echipă.

Mulţi o să mă contrazică probabil, pentru că Manchester a pierdut finala Ligii Campionilor, dar o finală pierdută nu trebuie catalogată neapărat ca un eşec. Să nu uităm că au întâlnit pe Barcelona, o formaţie cu un stil de joc foarte imprevizibil şi care are câţiva fotbalişti formidabili ca Messi sau Henry. Pur şi simplu, englezii au prins o zi mai slabă în finala Ligii Campionilor, dar per ansamblul sezonului au arătat că formează o superechipă.

Este realmente lăudabil cum reuşeşte Ferguson să creeze generaţii întregi de campioni. Este totodată meritul conducerii şi al suporterilor, care ştiu să respecte cu adevărat valorile reale. Din păcate, în România acest lucru este o raritate şi vor mai trece probabil mulţi ani până vom ajunge la nivelul de civilizaţie al englezilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here