EXCLUSIV GABRIEL PARASCHIV/ ”Gheata de otel”

Revelaţia începutului de sezon poartă banderola de căpitan la Galaţi. Gabriel Paraschiv a fost “one man show” în primele etape ale Ligii I, trăgînd după el Oţelul cu golurile sale, însă mijlocaşul rămîne modest şi spune că mai importante decît reuşitele lui sînt cele ale echipei

SportM: Gabi, un început perfect de sezon, ai marcat patru goluri în primele două etape. De unde această “explozie”?
Gabriel Paraschiv: Pot spune că m-am pregătit foarte bine în perioada premergătoare începerii campionatului, cu multă seriozitate, iar acum cred că culeg roadele acestei munci. Sînt încîntat că am ajuns în echipa etapei de două ori la voi în revistă. În egală măsură însă, este şi meritul colegilor mei, pentru că şi datorită efortului lor am izbutit aceste goluri.

SportM: Ţi s-a mai întîmplat vreodată în carieră să înscrii atîtea goluri consecutiv? Ai dat două şi în meciul de prezentare cu Brăila.
Paraschiv: Nu, nu mi s-a mai întîmplat. Este o surpriză plăcută, între ghilimele, şi pentru mine. Eu fructifi c ocaziile pe care le am şi, se pare, am mai mult noroc în faţa porţii, dar aceste reuşite, pînă la urmă, sînt munca unui întreg colectiv.

SportM: Ce înseamnă pentru tine să porţi banderola de căpitan al Oţelului?
Paraschiv: Vă daţi seama că este o onoare foarte mare pentru mine. Mă bucur că sînt util echipei, că înscriu şi că aduc puncte. Dar nu este obligatoriu să marchez eu, poate data viitoare înscrie Ilie sau Costin. Important e ca echipa să obţină cît mai multe victorii şi rezultate favorabile.

SportM: Ar fi trebuit să fiţi voi în Intertoto. Mai sînt regrete?
Paraschiv: Sigur, era foarte frumos să jucăm în Cupa UEFA, am mai fost acolo în urmă cu un an, dar sper ca regretele să ne stimuleze şi mai mult şi să ne ajute să facem o stagiune foarte bună.

SportM:  În vară, Oţelul a pierdut cîţiva jucători importanţi, Jula, Szekely. Te-ai temut că echipa va resimţi aceste plecări?
Paraschiv: Da, sigur că da, au fost jucători importanţi, ne cunoşteam de un an şi jumătate, se poate spune că ne ştiam fi ecare mişcare în teren. Însă, chiar dacă le simţim lipsa, trebuie să ne descurcăm fără ei, şi cred că o vom face.

SportM: Cînd marchezi un hattrick?
Paraschiv: (rîde) Nu ştiu! Dar sper să cîştigăm fi ecare meci, nu contează ale cui vor fi golurile.

Nu vrea să plece de la Galaţi

SportM: Domnul Stan a spus că meciul disputat fără spectatori din etapa a doua, cu FC Otopeni, a fost “ca la muzeu”.
Paraschiv: Da, dar vorba aia, şi la muzeu mai sînt vizitatori, la noi erau doar jandarmii! E sinistru să joci fără spectatori, acest joc a fost inventat pentru public, pentru oameni.

SportM: Se apropie amicalul cu Letonia, cum ar fi o convocare la 30 de ani? Ai speranţe?
Paraschiv: Nu, pentru că sînt mulţi jucători mai valoroşi pe postul meu în campionatul intern. Au trecut doar trei etape, este prematur să vorbim despre aşa ceva. Cei convocaţi la echipa naţională sînt jucători care au demonstrat ceva de-a lungul timpului.

SportM: Momentan eşti sub contract cu Oţelul, însă te-ar tenta şi o experienţă în Bucureşti sau afară?
Paraschiv: Sincer, pînă acum nu m-am gîndit să plec. Sînt de doi ani şi jumătate la Galaţi, intru în al treilea, îmi place colectivul de aici, avem nişte băieţi de treabă, sîntem o familie, publicul e foarte cald, oraşul frumos, aşa că nu mă bate gîndul să plec.

SportM: O să aibă granzii viaţă grea cu voi în acest campionat?
Paraschiv: Dacă meciul cu oricare dintre granzi s-ar disputa mîine, am avea probleme, pentru că jocul nostru suferă. Nu trebuie să ne gîndim prea departe, trebuie să o luăm pas cu pas, să ne remediem greşelile, să strîngem rîndurile şi putem realiza lucruri frumoase, aşa cum am mai făcut-o şi în trecut. Momentan, cred că obiectivul e evitarea retrogradării. Tot timpul trebuie să ai ţeluri înalte, dar nu trebuie să sari calul, ca să zic aşa, pentru că fotbalul te pedepseşte. 

Continuarea in numarul 123 al SportMagazin (12-18 august 2008)

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...