EXCLUSIV GABI POPESCU/ ”Espanyol poate sa profite”

Atletico Madrid a impresionat la revenirea în Liga Campionilor, întotdeauna a fost o echipă puternică, însă nu ştiu dacă va avea resursele să se implice în lupta pentru titlu în acest sezon, aşa cum speră unii. În ultimii ani, ei nu prea au izbutit să aibă un campionat marcat de consecvenţă, demonstrînd inconstanţă în plan fizic şi tactic. Iar pentru a te impune, mai ales în Primera, trebuie să fii constant, nu neapărat în evoluţii, cît în rezultate.

Barcelona, care şi ea a debutat cu victorie în Europa, nu se poate mulţumi totuşi cu firimituri. Barça este o echipă mare, şi, ca o echipă mare, trebuie să bată tot, iar atunci cînd pierde, trebuie să o facă la nu ştiu cîte etape. Cît despre criticile la adresa lui Messi, inclusiv de la Maradona, nu sînt de acord cu ele. Un jucător mare trebuie să fie egoist, dacă e altruist, nu are şanse să se afirme.

Valencia rămîne aceeaşi echipă de top, dintr-un oraş mare, cu investitori cu o potenţă financiară deosebită, care vor să o menţină la nivelul înalt cu care ne-a obişnuit. Pentru ea n-a fost o dramă clasarea din campionatul trecut. La Valencia astfel de lucruri se întîmplă, nu e ca la Barça sau Real, unde un loc doi este o dramă. Nu, pe “Mestalla” se strîng rîndurile şi veţi vedea ce sezon vor face.

Aştept cu interes meciul Espanyol – Barcelona. Este un derby al orgoliilor, în joc sînt orgoliul şi demnitatea fiecăreia dintre concitadine, iar cine îl cîştigă este regina oraşului. Acest meci are ca miză cucerirea oraşului, iar în ochii lor este mai important ca un duel cu Real. Depinde de organizare. Avînd în vedere că Barça nu trece prin momente foarte bune şi nu îşi găseşte încă formula ideală de exprimare, cred că Espanyol poate să profite de lipsa de organizare a trupei “blaugrana”.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...