EXCLUSIV/ Gabi Popescu, alaturi de de Oli

Prietenia dintre Cosmin Olaroiu si Gabi Popescu este bine cunoscuta. Cei doi au jucat impreuna la Universitatea Craiova, iar ulterior Oli l-a antrenat pe Gabi la FC National, intr-unul dintre cele mai bune momente din cariera mijlocasului oltean. Acum, cei doi colaboreaza din nou, dar la Steaua. Olaroiu este tot antrenor, iar Popescu a ajuns in conducerea clubului din Ghencea, chemat de patronul Gigi Becali.

Reporter: Gabi, care e rolul tau la Steaua? Ce functie ai?
Gabi Popescu: in primul rind, trebuie sa clarificam un lucru. Eu am fost solicitat de domnul Gigi Becali sa fiu in preajma lui Oli. Prin experienta mea la nivel international trebuie sa ajut acest club, atit prin consultari in privinta transferurilor, cit si in legatura cu centrul de copii si juniori.
R: Cit a contat prietenia ta cu Olaroiu cind ai acceptat acest post?
Popescu: La Steaua se doreste sa se creeze un colectiv de oameni care stiu fotbal, care cunosc foarte bine acest fenomen. Eu sint prieten cu Olaroiu, dar si cu alti oameni de la aceasta formatie. A contat doar decizia lui Gigi Becali, pe care eu il cunosc de vreo sase ani. Il respect mult pe acest om, il apreciez si voi fi de partea lui. Eu cunosteam bine colectivul si m-a incintat aceasta idee. Acum savurez fiecare clipa petrecuta in familia Stelei.
R: Ce vrei sa realizezi cu gruparea din Ghencea?
Popescu: Eu nu stiu cit voi sta aici. Nu pot sa spun ca voi ramine un an, doi sau trei. Cel mai important este ca Steaua sa continue pe drumul pe care a intrat in ultimii ani. Ma refer aici, in special, la parcursul european al echipei. Trebuie sa incercam mai mult decit s-a reusit pina acum. Fiecare om trebuie sa-si doreasca mai mult pentru ca doar asa vom putea progresa, iar acesta este interesul tuturor.
R: Unii te-au vazut drept inlocuitorul lui Meme Stoica.
Popescu: La Steaua nu exista inlocuitor pentru Meme. El are locul lui in istoria acestui club. Sint prieten cu el, dar lumea trebuie sa inteleaga ca o echipa depinde de doi factori: de investitor si de jucatori.
R: Care a fost motivul pentru care ai revenit in fotbal?
Popescu: Eu nu traiesc din fotbal. Eu lucrez acum in domeniu din placere, si asa ar trebui sa gindeasca toata lumea care a practicat jocul acesta. Mai mult decit atit, e greu sa te integrezi social in alt domeniu la o anumita virsta. Pe mine fotbalul ma relaxeaza si nu as putea trai fara el.
R: Ce ai facut de cind te-ai lasat de fotbal?
Popescu: Afaceri. Am cumparat terenuri in zone foarte bune si am inceput sa construiesc. Piata imobiliara este extrem de atractiva in Romania si am hotarit sa fac ceva in acest domeniu.
R: Nu te tenteaza cariera de antrenor?
Popescu: Absolut deloc. Nu voi deveni antrenor niciodata. Pur si simplu nu ma atrage aceasta meserie. Prefer sa stau mai mult in spate.
R: Atunci, tintesti functia de presedinte de club?
Popescu: Nici aici nu m-ai nimerit. Nu ma gindesc nici la acest post.
R: Ce parere ai despre actualul clasament al Ligii I?
Popescu: E foarte corecta ordinea. Nimeni nu poate sa spuna ca Steaua ocupa nemeritat locul doi. De altfel, eu eram convins inca de la inceputul primaverii ca nimeni nu va avea vreo sansa in fata Stelei la aceasta pozitie. Nu am avut dubii, pentru ca este o echipa prea puternica.
R: Sa intelegem ca nu mai trebuie intarit lotul daca este asa puternica Steaua?
Popescu: Orice lot trebuie intarit. Trebuie ridicata stacheta competitivitatii. Doar asa se poate face performanta.
R: Care sint sansele de calificare ale Stelei in grupele Champions League?
Popescu: Steaua poate sa ajunga din nou in grupe. Va fi greu, dar e important sa jucam simplu, cum s-a intimplat in unele meciuri din toamna trecuta. Jucatorii romani au calitatile necesare marii performante, diferenta se face doar la mentalitate.
R: Dar Dinamo poate ajunge in Liga?
Popescu: Eu reprezint Steaua si nu ma intereseaza nici o alta echipa.
R: Ce parere ai despre antrenorul Cosmin Olaroiu?
Popescu: Oli imi e prieten si nu ar trebui sa vorbesc despre el. Rezultatele vorbesc de la sine. Un antrenor care are rezultate este un antrenor bun, unul care nu are, nu e. Un tehnician e caracterizat doar de rezultatele sale, nu de felul in care se comporta, vorbeste sau se imbraca.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 64 (din 16 mai)

Stiri recente

Danemarca – România, scor 39-23, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial

Naţionala României a pierdut , la Herning, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial, cu Danemarca, scor...