EXCLUSIV Eugen Neagoe: Trebuie umblat si in alte parti, nu doar la antrenori

Eugen Neagoe îşi motivează plecarea de la Pandurii spunînd că a vrut să producă un “şoc” pozitiv la echipă. El consideră anormal tratamentul de care au parte antrenorii din românia

SportM: Domnule Neagoe, ce v-a determinat să demisionaţi de la Pandurii?
Eugen Neagoe: Era normal să iau această decizie cînd echipa nu cîştiga. Am avut o serie neagră, de treisprezece meciuri fără victorie, şi mi s-a părut fi resc să se schimbe ceva. Sînt de părere că a fost o decizie înţeleaptă.

SportM: V-aţi mai dat o dată demisia, însă aţi revenit asupra ei. De ce?
Neagoe: Într-adevăr, am mai renunţat la funcţie după meciul cu Gloria Bistriţa, pentru că în acel moment am considerat că trebuie un şoc, şoc ce consta în plecarea mea. Credeam că respectiva decizie va produce un mic seism în sînul echipei, dar atît oficialii clubului, cît şi jucătorii au insistat să rămîn şi nu m-am îndurat să-i refuz. Totuşi, rezultatul de la Cluj m-a făcut să revin la hotărîrea iniţială.

SportM: Era o luptă deja pierdută?
Neagoe: Nu, dar asta a fost şi nu vreau să rămîn agăţat de trecut. Am plecat pentru că aşa am considerat corect din punct de vedere sportiv şi profesional. Cînd nu ai rezultate, trebuie să ai măcar bun-simţ şi să îţi recunoşti nerealizările.

SportM: Ce v-a dezamăgit la Tîrgu Jiu?
Neagoe: Nu m-a dezamăgit nimic, ba dimpotrivă, am fost impresionat de ceea ce am trăit şi am experimentat acolo. Nu le pot reproşa absolut nimic oamenilor implicaţi la Pandurii. Ca relaţii şi comunicare, totul a mers foarte bine.

SportM: Domnul Condescu v-a acordat credit pînă la final…
Neagoe: Dumnealui este un om deosebit şi îl respect pentru pasiunea luifaţă de Pandurii. Din punctul meu de  vedere, este unul dintre cei mai buni conducători din fotbalul românesc.

SportM: Are echipa şanse să rămînă în primul eşalon?
Neagoe: Eu cred că da, şi cînd spun asta mă gîndesc la valoarea jucătorilor şi la coeziunea lotului. Îmi doresc din sufl et ca Pandurii să continue pe prima scenă şi în sezonul viitor.

SportM: Care a fost cauza lipsei de rezultate?
Neagoe: Aş putea invoca o serie de factori, fără să caut prin asta justifi cări. Ne-a lipsit în primul rînd o doză de noroc, indispensabil în fotbal. Am avut meciuri în care am dominat, ne-am creat ocazii de gol, dar la fi nalul celor nouăzeci de minute ne-am trezit fără nici un punct.

SportM: A fost o decizie grea, mai ales că toată lumea v-a regretat?
Neagoe: Nu mi-a fost deloc uşor să îmi părăsesc familia de la Tîrgu Jiu, pentru că asta eram, o familie. Şi eu îi regret şi pe băieţi, şi pe cei cu care am colaborat, îmi pare nespus de rău, însă asta e viaţa uneori. Orice despărţire e dureroasă.

SportM: Ce veţi face mai departe? Aţi primit oferte de a antrena iar?
Neagoe: Deocamdată sînt la Craiova, am intrat în vacanţă cu o săptămînă mai devreme, stau alături de familie şi încerc să mă liniştesc. Probabil după Sărbători voi analiza şi eventualele propuneri.

SportM: Ţintiţi tot un post în Liga I sau luaţi în calcul şi ligile inferioare?
Neagoe: Rămîne de văzut, contează şi ce mi se oferă şi condiţiile care sînt la formaţie, precum şi aspiraţiile echipei care mă vrea. Voi cîntări foarte bine alegerea următoare.

SportM: E Gabi Zahiu capabil să salveze Pandurii?
Neagoe: Nu ştiu, chiar nu îmi pot da cu părerea despre calităţile lui, dar îi doresc din sufl et să izbutească acolo unde n-am făcut-o eu şi să scape gruparea de retrogradare.

SportM: Deşi suferă în Liga I, formaţia din Tîrgu Jiu e în sferturile Cupei…
Neagoe: Poate acest aspect să mai îndulcească amarul din campionat! Şi anul trecut Pandurii a ajuns în semifi nale, deci cred că poate repeta performanţa. Sau chiar să joace finala!

SportM: Cum vedeţi returul?
Neagoe: Va fi un retur extrem de încins şi foarte greu pentru toate cele opt-nouă echipe care se vor bate să evite retrogradarea. Deci trebuie reţinut că nu doar Pandurii şi Clujul, UTA sau Farul sînt “condamnate” la luptă.

SportM: Poate pauza de iarnă să fie un moment de cotitură pentru jieni?
Neagoe: Depinde foarte mult şi de cine va veni, de transferurile care vor fi operate, de reglajele care vor fi făcute. Pandurii are un nucleu de jucători buni, şi dacă acesta va fi consolidat, sînt motive să fi m optimişti. Sper ca cei din conducerea clubului să dovedească inspiraţie.

SportM: Cincisprezece antrenori au fost schimbaţi în primele optsprezece etape. Cum explicaţi această nebunie?
Neagoe: Din păcate, la noi toţi vor rezultate imediate, ceea ce e greu, dacă nu imposibil. Nu există răbdarea caracteristică altor popoare, care clădesc în timp şi cu grijă faţă de toate aspectele. Patronii şi finanţatorii să înţeleagă că trebuie umblat şi în alte părţi, nu doar la antrenori. În România, cum-necum, antrenorul e scos ţap ispăşitor mereu.

Integral in Sport Magazin numarul 90 (18 – 24 decembrie 2007)

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...