EXCLUSIV Eugen Neagoe: Serie A e cel mai tare campionat din lume

0
117

Tehnicianul Pandurilor, Eugen Neagoe (foto), va face la sfîrşitul săptămînii practică la AS Roma, în vederea obţinerii licenţei PRO, şi va privi din tribune derbiul Roma – Juve

SportM: Ce aşteptaţi de la acest derbi, Roma – Juve?
Neagoe: În primul rînd, sînt foarte bucuros că îl pot vedea live, ca să zic aşa. Pe “Olimpico” va fi o atmosferă senzaţională, Roma – Juventus este un regal fotbalistic cum rar se vede în altă parte.

SportM: Ambele formaţii au pornit excelent în noul sezon…
Neagoe: Aşa e, cu un plus pentru Roma care mie mi se pare cea mai spectaculoasă la ora actuală. La Juve se observă o mare sete de revanşă, după ce un an a stat în “B”.

SportM: Chiar şi în opinia celor de la Inter sau Milan, Roma practică cel mai frumos fotbal din Serie A.
Neagoe: Nu întîmplător am ales tocmai Roma ca să îmi fac practica. Nu vezi în fiecare zi la lucru artişti precum Totti, Panucci, Mexes.

SportM: Şi totuşi, n-au mai luat scudetto din 2001.
Neagoe: A fost greu, cu Juve şi Inter în zonă. Dar eu zic că în acest sezon trag clar la titlu. Romanii au o superechipă. Şi în Champions League vor face treabă, poate le vor da ei 7-1 lui Manchester!

SportM: Juventus s-a impus la ultima vizită pe Olimpico.
Neagoe: Erau alte vremuri. Deşi vechea gardă a rămas, Juve nu mai are forţa de odinioară. Totuşi, ei reprezintă un Goliat în fotbalul din “cizmă” şi chiar dacă nu recunosc, sînt cu gîndul numai la titlu. Deci vor să ia trei puncte Romei şi se vor lupta pînă la ultimele forţe.

SportM: Care vi se par cei mai în formă jucători ai Romei, respectiv lui Juve?
Neagoe: De Rossi, Totti, Taddei… Iar de la Juve, clasicii Del Piero, Trezeguet, Nedved, Buffon. Buffon va juca un rol determinant în stabilirea rezultatului final la meciul cu Roma.

SportM: Roma l-a pierdut pe Chivu, însă l-a transferat pe Giuly.
Neagoe: Din punctul meu de vedere, era mai bine să rămînă Chivu. Se va adapta şi la Internazionale, dar mai durează.

SportM: Într-un amical din intersezon, torinezii au întors un 0-2 şi au bătut cu 5-2.
Neagoe: Ştiţi cum e cu amicalele, nu au o relevanţă extraordinară. Oricum, nu contest meritele trupei lui Ranieri. A demonstrat, nu o dată, că are clasă.

SportM: Totti sau Del Piero?
Neagoe: Mari campioni amîndoi, e greu de zis cine îşi va conduce echipa la victorie. Totti e Gheata de Aur a Europei, Del Piero o legendă vie a fotbalului italian şi mondial.

SportM: Este Serie A cel mai tare campionat din lume?
Neagoe: Cu siguranţă. E peste Primera sau Premier League. Cea mai bună dovadă e faptul că Italia, cu jucători selecţionaţi din campionatul intern, a luat titlul mondial.

SportM: Aveţi o favorită?
Neagoe: Sper să bată Roma, deşi nimic nu e sigur. Inspiraţia oricărui jucător poate trimite cele trei puncte într-o direcţie sau alta.

Sport Magazin numarul 77 (17 – 23 septembrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here