EXCLUSIV EMIL SANDOI/ ”Sepsi poate fi titular la Racing”

0
102

E esenţial la jucătorii tineri să joace, iar Laszlo Sepsi a reuşit un transfer bun la Benfica şi apoi la Racing. Sigur, Primera este peste liga portugheză, deci a făcut un progres, dar din păcate el nu bifează toate meciurile la Santander. Cu toate acestea, eu cred că poate să devină titular în Cantabria, pentru că este un jucător inteligent, talentat, cu o experienţă bună deşi are o vârstă fragedă, şi uşor-uşor se poate impune în primul unsprezece al spaniolilor.

Evident, mi-aş dori ca şi alţi jucători deai mei să facă pasul spre un campionat mare din Vest, dar e greu de spus în momentul de faţă dacă aşa ceva este posibil. Sepsi când a plecat la Benfica era titular la Bistriţa, juca titular şi la tineret, acum foarte puţini sunt titulari. Automat trebuie să fii titular la o echipă ca să te ia un club din Vest, pentru că ei te iau să joci atunci, mai rar pentru un proiect de viitor. Pe Daminuţă l-a luat Inter ca să crească, să se bată peste câţiva ani pentru un loc în prima echipă, dar nu ştiu dacă acest lucru se va întâmpla.

În plus, Sepsi a jucat şi în cupele europene, cu Atletico Madrid. În acelaşi timp, cum spuneam, era titular la echipa de club şi la naţională. Altfel, poate nu era curtat de aceste echipe importante.

Iar ca să te impui acolo unde mergi, depinde şi de şansă, trebuie să ai o conjunctură favorabilă. Poate este un grup format, poate antrenorul care te-a adus este schimbat şi vine altul cu idei noi. Dar în general jucătorii de valoare se adaptează. Sigur, e nevoie de timp. Iar în ultima vreme, noi avem nevoie de acomodare.

Închei cu un gând despre optimile Ligii, unde Barcelona dă piept cu Lyon, echipă care m-a vrut şi pe mine odată. În momentul de faţă, Barcelona e prea puternică pentru Lyon, ei se şi cunosc bine, au căzut de multe ori împreună, chiar şi în aceeaşi grupă.

Sunt un admirator al lui Messi, cred că merita Balonul de Aur la egalitate cu Cristiano Ronaldo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here