EXCLUSIV EMIL GRADINESCU/ ”Arsenal joaca cel mai frumos fotbal”

Am comentat multe meciuri din Premier League în cariera mea şi fotbalul din Anglia va rămâne mereu la fel: frumos. Spectaculos, dinamic şi interesant. Cu siguranţa şi anul acesta va fi la fel.

Echipa mea favorită este Arsenal. Joacă de departe cel mai frumos fotbal dintre toate echipele din Anglia. Din păcate, nu cred că are şanse la titlu pentru că joacă frumos, nu şi eficient. După acest start de sezon, aş paria pe Chelsea. Oricum, în lupta pentru titlu va intra fără îndoială şi Manchester United. La ce jucători au, nici nu ar fi prea greu. Mai sînt şi alte echipe cu bani, dar nu este de ajuns. Este foarte interesant ce se întîmplă acum la Manchester City cu acei arabi care sînt plini de lovele. Nu cred că oferta lor pentru Cristiano Ronaldo e o glumă. Sînt plini de bani şi pentru ei ar fi o lovitură de imagine. Conexiunea cu fotbalul englez le poate asigurarea nemurirea din punctul de vedere al celebrităţii. Să nu uităm de cazurile Abramovici, Glazer, Gaydamak şi alţi miliardari care acum, după ce au devenit proprietarii unor echipe din Premier League, au devenit foarte cunoscuţi peste tot în lume.

E păcat că nu avem şi noi fotbalişti în Anglia, dar prefer să nu comentez prea mult motivul pentru care nu avem. Mă mulţumesc să spun că fotbalul de aici se joacă în alt stil, străin pentru majoritatea fotbaliştilor din România.