EXCLUSIV Emil Dica: Avem fata de Liga

0
125

Mijlocaşul Rapidului Emil Dică este de părere că Rapid, CFR Cluj şi Steaua sînt echipe care pot face faţă pretenţiilor Ligii Campionilor, şi nu doar act de prezenţă în competiţia continentală. Fotbalistul consideră că doar cele trei se află în ecuaţia luptei pentru titlu

SportM: Cum consideri parcursul Rapidului pînă în momentul de faţă?
Emil Dică: Teoretic, n-a fost un parcurs rău. Sîntem pe locul 2, în spatele CFR-ului, care a demonstrat că este o echipă de forţă. Am etalat un joc bun în majoritatea partidelor, ne aflăm în lupta pentru titlu şi ne continuăm drumul în Cupa României. Eu spun că sînt foarte multe echipe care ne invidiază.

SportM: Spuneai că, teoretic, n-a fost un an rău.
Dică: Da, pentru că practic se putea mai mult. Ne-am încăpăţînat să fim Rapidul acela din vremea bunicilor.

SportM: La ce te referi?
Dică: Adică am făcut-o lată exact cînd ne era lumea mai dragă. Am pierdut multe puncte aiurea, puncte care ne puteau împinge pe primul loc. Şi cînd tragi linie, parcă îţi pare rău cînd constaţi că puteai fi acolo unde nu eşti de fapt.

SportM: Care crezi că sînt motivele acelor paşi greşiţi ai Rapidului?
Dică: Ştii, e uşor de vorbit la rece, după tot felul de analize. Pe teren însă totul ţine de minute şi uneori de secunde. La noi a apărut de mai multe ori o lipsă de concentrare şi o relaxare prematură. Dar să nu credeţi că astea se fac voit. Pur şi simplu se întîmplă. Apoi îţi pare rău.

SportM: Poate fi refăcută diferenţa dintre Rapid şi CFR?
Dică: Sigur că se poate, şi nu o spun doar ca să mă aflu în treabă, sau să bravez. Cinci puncte nu reprezintă un capăt de ţară. Însă, cu alţi paşi greşiţi, chiar n-avem nici o şansă. Concentrarea trebuie să rămînă maximă pînă la ultimul fluier al ultimei etape.

SportM: Chiar merită această luptă dură pentru participarea în Liga Campionilor?
Dică: Cum să nu merite?! Ä‚sta este unul dintre scopurile meseriei de fotbalist. Să ajungi la un turneu mondial, european sau în Liga Campionilor. Acolo unde se joacă fotbalul adevărat.

SportM: Crezi că la ora actuală există vreo echipă din campionatul intern care să poată face faţă în Liga Campionilor, şi nu doar act de prezenţă?
Dică: Cred cu certitudine, pentru că valoarea campionatului nostru a crescut şi am făcut destui paşi şi la capitolul experienţă.

SportM: Ce echipă din România vezi mărşăluind în Champions League?
Dică: Hai să nu exagerăm! Dar echipele care se bat la titlu, Rapid, CFR şi Steaua, pentru că doar ele mai sînt în ecuaţie, se pot descurca în Europa. Chiar avem faţă de Liga Campionilor!

Integral in Sport Magazin numarul 93 (15 – 21 ianuarie 2008)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here