EXCLUSIV/ Dumitru Dragomir: “XI-le meu ideal”

0
143

Aceasta rubrica le este rezervata de obicei antrenorilor. In plus, ei aleg cei 11 jucatori si trei rezerve dintre fotbalistii oricaror generatii. Dat fiind faptul ca tocmai s-a incheiat sezonul 2006-2007, am considerat ca putem face o mica modificare. Dumitru Dragomir, presedintele LPF, alcatuieste din jucatorii care activeaza in campionatul nostru ceea ce el considera a fi echipa perfecta.

Portar: Bogdan Lobont – “Are atit de mult talent acest om… Daca era mai inalt cu 5 cm, era cel mai bun portar din lume”
Fundas dreapta: Dan Marius Matei – “Este foarte puternic si ajunge bine la centrari. Anticipeaza bine adversarul pe faza de atac. Pacat de accidentarea suferita. Seriozitatea il face unul dintre cei mai constanti jucatori din Liga I”
Fundas central: Dorin Goian – “Poate juca in orice campionat din lume. Eu daca as fi in locul lui, as pleca sa evoluez in Anglia. Este un fundas cu reale calitati si foarte talentat”
Fundas central: Gabriel Muresan – “Este un aparator tehnic de mare perspectiva pentru viitorul fotbalului romanesc. Un fundas dur si util echipei. Face foarte bine fazele de pressing si marcaj”
Fundas stinga: Dorin Semeghin – “A dovedit ca are tarie de caracter. A trecut printr-o perioada nefasta, dar si-a revenit cind nimeni nu ii mai dadea nici o sansa”
Mijlocas dreapta: Janos Szekely – “Este tinar si mai are de invatat. Vine tare din spate, iar in scurt timp vom vedea mai multe de la el. Va fi un mare fotbalist”
Mijlocas central: Mirel Radoi – “Daca isi va rezolva problemele de sanatate pe care le are si nu se va mai accidenta, va deveni in scurt timp unul dintre cei mai buni mijlocasi ai Europei. Momentan este cel mai bun jucator de mijlocul terenului din campionatul intern”
Mijlocas central: Artiom Karamian – “Mai degraba e un jucator de banda stinga. Nu evolueaza la voia intimplarii, este disciplinat si de aceea foarte util echipei”
Atacant: Banel Nicolita – “Nu a mai crescut prea mult in ultima vreme ca valoare, dar a dovedit ca intelege jocul si ca are o capacitate de efort remarcabila. Cred ca i se potriveste mai mult postul de atacant”
Atacant: Gabriel Bostina – “Este ideal pe banda stinga. Mai are ceva de lucrat pina sa devina un atacant de prestigiu. in rest, pot spune ca e foarte iute si talentat”
Atacant: Ionel Danciulescu – “Practica un joc bun, iar asta o dovedeste prin golurile pe care le marcheaza. Este disciplinat si se implica decisiv in fazele de atac ale echipei”
Rezerve: Dan Alexa, Claudiu Niculescu, Dorel Stoica

“I-am ales pe acesti fotbalisti pentru ca mi-a placut jocul pe care l-au practicat in acest sezon. Daca as pleca de la Liga si as deveni antrenor, asa ar arata echipa pe care mi-as dori sa o pregatesc” – Dumitru Dragomir

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 66 (din 28 mai)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here