EXCLUSIV/ Dumitru Copil: „Rangers bate pe Celtic”

Nu mai este nicio surpriza pentru nimeni ca lupta pentru titlu în Sco tia se va da si anul acesta între Rangers si Celtic. Ambele echipe au început deja destul de bine campionatul si probabil se vor distan a rapid în clasament fa a de restul forma iilor.

Meciurile directe vor fi cele care stabilesc în mare masura cine va iesi campioana. De aceea, partida din acest week-end de pe „Ibrox Stadium” este una foarte importanta. Este interesant de vazut care echipa se reface mai bine dupa partidele din Europa, pentru ca acolo ritmul de joc este unul infernal.

As paria pe Rangers deoarece joaca acasa si, în ultimii ani, au un palmares pozitiv pe teren propriu în fa a „catolicilor”. În plus, Celtic cred ca se va concentra mai mult pe participarea în cupele europene pentru ca au nevoie de bani pentru a acoperi gaurile lasate de ultimele transferuri. Ar fi fost frumos sa apara si o alta echipa cu preten ii la titlu, dar se pare ca este aproape imposibil sa se întâmple acest lucru prea curând. Hearts, fosta mea echipa, era una dintre echipele ce le putea încurca pe Rangers si Celtic, însa au un debut de sezon foarte slab.

Ar mai fi poate Hibernian, dar cred ca se va mul umi cu o participare în cupele europene deorece nu are deocamdata for a necesara sa se bata la titlu. Daca Hearts sau Hibernian lanseaza un jucator bun, Celtic sau Rangers îl transfera imediat deorece au mul i bani. Atunci e logic sa existe acest monopol în campionatul Sco iei. Doar o minune ar putea schimba situa ia.