EXCLUSIV Dorin Taban: Lacatus va fi sustinut neconditionat de suporteri

Numirea lui Marius Lăcătuş în postul de antrenor al Stelei a creat multă bucurie în rîndul suporterilor roş-albaştri. Unul din cei şase lideri ai galeriei vicecampioanei, Dorin Taban, ne-a explicat ce reprezintă pentru suflarea stelistă întoacerea idolului lor în Ghencea

SportM: Cum vede galeria numirea lui Lăcătuş ca antrenor al Stelei?
Dorin Taban: Este cea mai bună alegere din punct de vedere tehnic. Lăcătuş este o legendă vie în Ghencea şi va avea parte de toată susţinerea noastră.

SportM: Indiferent de rezultatele lui?
Dorin Taban: Pentru noi este un idol şi va fi respectat în mod necondiţionat. Să nu uităm că galeria l-a sprijinit şi pe Hagi la fel, chiar dacă a fost contestat de presă şi de Gigi Becali.

SportM: Ce speraţi să aducă concret în jocul Stelei sosirea lui Lăcătuş?
Dorin Taban: Spiritul său de luptător. Sper să insufl e jucătorilor mai multă determinare şi dăruire, pentru că valoare există deja.

SportM: Cu ce ochii priviţi voi viaţa privată a jucătorilor?
Dorin Taban: Nu ar trebui să ne intereseze ce fac ei în timpul liber. Ocazional, ne mai întîlnim cu ei în cluburi, dar niciodată nu o să-i turnăm la club sau la presă. Şi generaţia din ‘86 mergea prin restaurante, dar la ora meciului îşi făceau datoria pe teren. Asta e tot ce vrem de la cei care îmbracă tricoul Stelei.

SportM: Unii cîrcotaşi au speculat că venirea lui Lăcătuş la Steaua este doar o manevră a lui Gigi Becali de a recîştiga de partea sa suporterii şi în mod indirect un număr mai mare de voturi la viitoarele alegeri…
Dorin Taban: Nu ne interesează aceste aspecte. Pentru noi primează doar binele Stelei şi doar atît, iar Lăcătuş este un antrenor de valoare.

SportM: După ultimele evoluţii mai modeste ale echipei, suporterii au început să vină într-un număr mai mic la stadion. Se va schimba ceva în următoarele etape?
Dorin Taban: Acum, la greu, este momentul ca cei care ţin cu Steaua să fie alături de echipă. Mizez foarte mult că venirea lui Lăcătuş va fi un stimulent pentru toţi fanii să revină pe Ghencea.

SportM: Faţă de anul trecut, media de spectatorii a scăzut la meciurile din cupele europene. Care crezi că este principalul motiv?
Dorin Taban: Din păcate, preţul biletelor a fost cam mare în comparaţie cu salariile pe care le avem noi, românii. Pe de altă parte, vorbim totuşi despre un club de talie europeană, aşa cum este Steaua, şi efortul financiar totuşi se merită.

SportM: Apropo de bani, din ce fonduri îşi asigură galeria deplasările şi coregrafiile?
Dorin Taban: În proporţie de 80 la sută ne autofinanţăm. Clubul ne mai pune la dispoziţie ocazional cîte un autocar pentru deplasări, dar nu merge nimeni gratis, iar cu banii strînşi mai facem rost de încă unul. Este important să precizez că primim bani de la club şi nu direct de la Gigi sau de la alte persoane.

SportM: În ultima perioadă, Gigi Becali este tot mai des criticat de galerie prin diverse bannere. Aţi mai vorbit cu el pentru a detensiona situaţia?
Dorin Taban: Ultima dată am fost la el în urmă cu o lună. I-am transmis că dacă ne va lăsa în pace, vom face şi noi acelaşi lucru. Pe noi nu ne interesează absolut deloc personajul Gigi Becali, nu avem nimic cu el. Pur şi simplu, ne preocupă doar binele echipei.

SportM: Totuşi, presa vuieşte zilnic de scandaluri…
Dorin Taban: Asta deoarece în aparţiile lui televizate face multe declaraţii acide la adresa noastră. De aceea se aprind spiritele uneori.

SportM: Există în rîndul suporterilor şi grupuri loiale lui Gigi Becali?
Dorin Taban: Nu, sîntem loiali doar Stelei.

SportM: O ultimă întrebare: mai poate cîştiga Steaua campionatul?
Dorin Taban: Cu siguranţă. Sîntem născuţi campioni şi am fost educaţi în acest spirit. Deşi au ceva avantaj faţă de noi, cei de la CFR Cluj mi se par totuşi cam obraznici. Stau prea mult cu nasul pe sus şi acest lucru îi va costa în final.

Integral in numarul 84 al Sport Magazin (5 noiembrie – 12 noiembrie 2007)

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...