EXCLUSIV Dinu: Returul va fi o alta poveste

0
108

Dinamo a căzut aşa de la o mare înălţime, încît durerile au fost amplifi cate şi viteza căderii greu de diminuat. Campioana s-a prăbuşit în mînii repezi şi demisii sau demiteri la foc automat. Cornel Dinu e ultimul chemat să mai salveze ceva dintr-un sezon în care de înţeles nu e decît un singur lucru: Dinamo suferă

SportM: Domnule Dinu, aţi fost în atîtea rînduri salvatorul lui Dinamo. Este această revenire la cîrma campioanei cea mai mare provocare de pînă acum?
Cornel Dinu: Pentru mine, Dinamo a fost, este şi va fi mereu provocarea şi onoarea maximă, în termeni fotbalistici şi sentimentali.

SportM: Ce vă propuneţi pe termen mediu?
Dinu: Dorinţa noastră e să ne reaşezăm pe o linie competitivă, altfel spus să readucem echipa acolo unde îi este locul. Cu răbdare, ştiinţă şi multă muncă din partea celor implicaţi, această misiune este perfect realizabilă.

SportM: S-a mai revigorat vestiarul după instalarea dumneavoastră şi a domnului Ţălnar?
Dinu: Sper. Eu am avut întotdeauna încredere în potenţialul băieţilor. Însă ei trebuie să capete o anumită rigoare, să dovedească că îşi respectă datoria. Să facă o legătură între modul cum sînt plătiţi şi felul cum joacă. Pentru asta e nevoie de timp.

SportM: Pleacă toate problemele lui Dinamo de la ratarea obiectivului european?
Dinu: Eu nu sînt genul să dezgrop himerele trecutului. Mă concentrez doar pe ce am de făcut de aici înainte.

SportM: Poate returul să fi e o altă poveste pentru “alb-roşii”?
Dinu: Nu “poate”, ci “trebuie”. Este o datorie de onoare şi o obligaţie.

SportM: Trataţi cu precauţie sporită o anumită echipă, în retur?
Dinu: Singura mea preocupare este Dinamo, restul nu mă interesează absolut deloc.

SportM: Vă dau bătăi de cap accidentările?
Dinu: Nu latura medicală e cauza problemelor de la club, ci mai degrabă latura mentală. Aici e de lucru, la încredere şi la control psihic.

SportM: Vor fi fanii factorul decisiv în revirimentul formaţiei?
Dinu: Asta îmi şi doresc enorm, deoarece suporterii sînt sufl etul nostru. Cu sprijinul celor din tribune şi cu îngăduinţa timpului, Dinamo va ieşi iar la lumină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here