EXCLUSIV Dinu: Returul va fi o alta poveste

Dinamo a căzut aşa de la o mare înălţime, încît durerile au fost amplifi cate şi viteza căderii greu de diminuat. Campioana s-a prăbuşit în mînii repezi şi demisii sau demiteri la foc automat. Cornel Dinu e ultimul chemat să mai salveze ceva dintr-un sezon în care de înţeles nu e decît un singur lucru: Dinamo suferă

SportM: Domnule Dinu, aţi fost în atîtea rînduri salvatorul lui Dinamo. Este această revenire la cîrma campioanei cea mai mare provocare de pînă acum?
Cornel Dinu: Pentru mine, Dinamo a fost, este şi va fi mereu provocarea şi onoarea maximă, în termeni fotbalistici şi sentimentali.

SportM: Ce vă propuneţi pe termen mediu?
Dinu: Dorinţa noastră e să ne reaşezăm pe o linie competitivă, altfel spus să readucem echipa acolo unde îi este locul. Cu răbdare, ştiinţă şi multă muncă din partea celor implicaţi, această misiune este perfect realizabilă.

SportM: S-a mai revigorat vestiarul după instalarea dumneavoastră şi a domnului Ţălnar?
Dinu: Sper. Eu am avut întotdeauna încredere în potenţialul băieţilor. Însă ei trebuie să capete o anumită rigoare, să dovedească că îşi respectă datoria. Să facă o legătură între modul cum sînt plătiţi şi felul cum joacă. Pentru asta e nevoie de timp.

SportM: Pleacă toate problemele lui Dinamo de la ratarea obiectivului european?
Dinu: Eu nu sînt genul să dezgrop himerele trecutului. Mă concentrez doar pe ce am de făcut de aici înainte.

SportM: Poate returul să fi e o altă poveste pentru “alb-roşii”?
Dinu: Nu “poate”, ci “trebuie”. Este o datorie de onoare şi o obligaţie.

SportM: Trataţi cu precauţie sporită o anumită echipă, în retur?
Dinu: Singura mea preocupare este Dinamo, restul nu mă interesează absolut deloc.

SportM: Vă dau bătăi de cap accidentările?
Dinu: Nu latura medicală e cauza problemelor de la club, ci mai degrabă latura mentală. Aici e de lucru, la încredere şi la control psihic.

SportM: Vor fi fanii factorul decisiv în revirimentul formaţiei?
Dinu: Asta îmi şi doresc enorm, deoarece suporterii sînt sufl etul nostru. Cu sprijinul celor din tribune şi cu îngăduinţa timpului, Dinamo va ieşi iar la lumină.

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...