EXCLUSIV Daniel Oprita: Si acum am cosmaruri cu Lazio!

Daniel Opriţa (foto) îşi doreşte ca Inter să o răzbune în weekend pe Dinamo, învingînd Lazio, echipa care le-a curmat “cîinilor” visul european

SportM: Daniel, Inter defilează şi în acest an în Italia. Ce poate face Lazio în această deplasare teribil de grea?
Opriţa: Nu cred că poate face nimic, realist vorbind. Cei de la Lazio sînt victime sigure, din păcate pentru ei. O fi campionatul echilibrat în Italia, dar Inter e deja la un nivel incredibil şi nu văd să se împiedice acasă de laziali. Lazio e şi cam căzută psihic, după ce a pierdut în faţa lui AS Roma în derby-ul Capitalei.

SportM: Milanezii aproape că au acaparat titlul. Care crezi că este secretul succesului lor?
Opriţa: E simplu. Inter a transferat foarte multe staruri, campioni adevăraţi ca Vieira, Ibrahimovici şi Chivu. Cu asemenea superfotbalişti în echipă, e firesc să fii aproape invincibil.

SportM: Moratti vrea pe lîngă scudetto şi Liga Campionilor. Sînt justificate pretenţiile lui?
Opriţa: La cît a investit Moratti de-a lungul timpului, cere chiar puţin. Părerea mea este că Liga Campionilor constituie un obiectiv realizabil în acest sezon pentru Inter. Sînt printre favoriţi, cu certitudine, alături de Manchester sau Arsenal.

SportM: Cum ţi se pare că s-a integrat Chivu la Inter?
Opriţa: Excelent! Toată lumea îl elogiază, jurnalele sportive italiene îi amintesc des numele. S-a integrat foarte bine într-un grup valoros. Dacă joci la Inter, e clar că ai depăşit un prag. Trebuie să fim mîndri de Chivu.

SportM: Ai jucat de două ori contra lui Lazio, aşa că îi ştii bine. Cum ai caracteriza această echipă?
Opriţa: O formaţie norocoasă (rîde)! Dacă ne-au scos pe noi… Lăsînd gluma la o parte, Lazio e îndrăgostită de contraatac. Cu atacul au probleme, deoarece presupune construcţie. Le place mai mult să joace la expectativă şi să te lovească atunci cînd nu te aştepţi. Şi asta s-a văzut, nu o dată.

SportM: Te mai bîntuie amintirea dublei manşe cu ei?
Opriţa: Mai întrebi? Şi acum am coşmaruri cu Lazio! Şi e ciudat, pentru că înainte să jucăm cu ei chiar îmi plăceau, se numărau printre favoriţii mei. Dar după ce s-a petrecut, i-am cam scos de la inimă. Mergem înainte, n-avem încotro.

SportM: Ce jucători din garnitura romană te-au impresionat?
Opriţa: Pandev şi Rocchi. N-ai ce să spui de ofensiva lui Lazio, e absolut impresionantă. O combinaţie letală între tinereţea macedoneanului şi experienţa determinantă a italianului.

SportM: Ballotta încă apără, la 43 de ani. Va fi pradă uşoară pentru interişti?
Opriţa: Are experienţă, însă e la vîrsta a doua în fotbal şi reflexele l-au părăsit. În mod normal, la ce atac are Inter, nu-l văd bine.

SportM: Serie A este considerată cea mai bună competiţie naţională din lume. Ar face faţă campioana României acolo?
Opriţa: E chiar interesant să ne închipuim! Eu zic că undeva în primele opt ne-am încadra cu siguranţă.

SportM: Italia reprezintă “pămîntul făgăduinţei” pentru orice fotbalist. Ţi s-ar potrivi şi ţie?
Opriţa: În Italia joacă formaţia mea de suflet, AS Roma. Aşa că n-aş avea cum să refuz o mutare acolo, poate chiar la Roma. Ar fi ceva de vis, dar momentan nu îndrăznesc să mă gîndesc la o asemenea posibilitate. Întîi să scap de clinica de la Bologna, să evoluez bine la Dinamo, să revin la naţională…

SportM: Pronosticul tău la meciul Inter – Lazio?
Opriţa: 1, fără discuţie! Inter va surclasa Lazio, şi prin asta ne va mai alunga şi nouă, dinamoviştilor, un pic, amărăciunea eliminării din Ligă.

Sport Magazin numarul 84 (5 noiembrie – 12 noiembrie 2007)

Stiri recente

Perfecționism în gimnastică, cu Andrei Muntean – Podcast Business Philosophy

https://www.youtube.com/watch?v=wKRFlSE85Kk&t=2659s Podcastul Business Philosophy l-a avut ca invitat pe Andrei Muntean, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la...