EXCLUSIV/ Dan Petrescu: “Etapa decisiva pentru Chelsea”

Este o etapă importantă. Aş spune chiar decisivă pentru Chelsea. Dacă nu o va învinge pe Arsenal, lupta pentru titlu s-a cam încheiat pentru formaţia lui Abramovici. Va fi aşadar un meci echilibrat şi probabil destul de tacticizat, ţinînd cont de miza partidei. Deşi are avantajul terenului propriu, Chelsea nu porneşte ca favorită, pentru că Arsenal este o echipă completă. Chiar dacă presa engleză speculează o posibilă demitere a lui Avram Grant în cazul unui eşec, din sursele mele pot spune că el va rămîne antrenor cel puţin pînă la sfîrşitul sezonului. Dacă va cîştiga campionatul sau Liga Campionilor, va continua pe banca tehnică şi în viitor.

În celălalt derby al etapei, aş miza pe Manchester United. În opinia mea, Liverpool va fi epuizată psihic după meciul cu Inter din Liga Campionilor. Nu poţi evolua la randament maxim mereu.

Manchester este o formaţie de moral şi, dacă le iese jocul în prima parte a meciului, pot trece apoi uşor de Liverpool.

Urmărind cu atenţie evoluţia tuturor celor patru echipe în Premier League şi în special în cupele europene, cred că finala Ligii Camponilor va fi anul acesta o afacere sută la sută englezească. Sînt echipe foarte puternice şi, făcînd un simplu calcul matematic, există cel puţin cincizeci la sută şanse să se realizeze acest lucru. Ar fi încă o dovadă că Premier League este cel mai tare campionat din lume la ora actuală.

Stiri recente

Muguruza şi-a anunţat retragerea

Garbiñe Muguruza, fost număr 1 WTA, şi-a anunţat într-o conferinţă de presă, retragerea din activitatea sportivă. Muguruza (30 de ani),...