EXCLUSIV CRISTIANO BERGODI/ ”Sper ca Peseiro sa aiba mai mult noroc ca mine”

Sînt încîntat de jocul pe care îl prestează în aceste zile formaţia mea de suflet, Lazio. E clar că în această vară „acvilele” au cîştigat în calitate. S-au şi despărţit de unii jucători, dar au pierdut numai cantitate, şi au căpătat un plus calitativ prin venirea lui Zarate, Matuzalem, dar şi prin revenirea lui Foggia şi păstrarea lui Meghni.

Sigur că fazele de apărare se pot juca mai bine, dar de la mijloc în sus cred că Lazio stă grozav. Parcă e echipa de ani în urmă, din era Cragnotti!

Totuşi, nu împărtăşesc optimismul lui Lotito privind „lo scudetto”. Eu le văd tot pe Inter, Milan şi Juve bătîndu-se pentru titlu, iar pe Lazio în Cupa UEFA. Ar fi oricum un mare pas înainte faţă de anul trecut, cînd nici nu au prins Europa. Îl remarc pe Radu Ştefan, dar cred că abia în acest al doilea an de Serie A va fi relevant în ceea ce îl priveşte.

Fiorentina mi se pare foarte slabă în ultima perioadă, dar pentru Steaua e momentul cel mai bun să profite. Cu un joc frumos, poate face măcar un punct pe „Artemio Franchi”. „Violeţii” nu sînt încă o echipă adevărată, n-au coeziune, asta e marea lor problemă. Nici Mutu nu se regăseşte, ceva se întîmplă acolo. Eu aş pune x2, deşi la Firenze e un stadion greu, dar Steaua are şanse.

Trecînd la Cupa UEFA, returul Rapidului de joi nu e deloc uşor. Însă, în Giuleşti, Rapid se poate califica, şi noi anul trecut am avut mare ghinion, cinci-şase ocazii mari ratate. Nemţii sînt în formă în acest moment, nu ştiu dacă maximă, dar oricum, vor pune probleme şi probabil vor juca pe contraatac, la adăpostul lui 1-0.

M-a mirat că Rapid a pierdut în Germania, începuse bine, dar nu mi s-a părut o echipă solidă pe „Volkswagen-Arena”, dacă era, nu lua gol. A lăsat prea uşor spaţii în apărare. Acasă trebuie să dea gol repede, cum am făcut şi în urmă cu un an, după cincisprezece minute. Din păcate, atunci am făcut greşeli ulterior. Sper ca Peseiro să aibă mai mult noroc ca mine.