EXCLUSIV CRISTIANO BERGODI/ ”Roma – Lazio, incendiar!”

Derby-ul capitalei va fi incendiar, vă asigur. Este cel mai important meci pentru locuitorii Romei, este ca Dinamo – Steaua în Bucureşti, o confruntare a orgoliilor care generează o presiune dar şi o atmosferă incredibilă. Cred că deşi Roma are o mare încredere acum datorită victoriei cu Chelsea, Lazio stă mai bine la moral şi entuziasm. A avut un parcurs de regularitate, a făcut jocuri foarte bune. În acest moment Lazio are prima şansă. Cred că vom avea un duel foarte frumos.

Am jucat 13 derby-uri în 7 ani pe “Olimpico”, am ratat numai unul. Vă pot mărturisi că este ceva indescriptibil de frumos, îţi oferă emoţii unice. Am numai amintiri plăcute de la derby. Atmosferă incendiară, galeriile fac o scenografie care te lasă mut, e belissimo!

Din aceste 13 derby-uri, am cîştigat trei, am remizat în opt şi am pierdut două, aşa că sînt pe plus! Cea mai frumoasă amintire o am de la derby-ul din 1995. În tur pierdusem 0-3, Mazzone şi Giannini au făcut balamuc în vestiar, aşa că trebuia să ne luăm revanşa. În aprilie 1995 am bătut Roma cu 2-0, iar eu i-am dat lui Casiraghi o pasă de gol, în forţă. Ce meci!

Nu cred că vor exista probleme cu suporterii, şi nici că “Olimpico” este în pericol să piardă organizarea finalei Ligii Campionilor. Am urmărit de la faţa locului Roma – Cluj şi nu am păţit nimic, dar probabil că nu m-au recunoscut, că altfel o încurcam!

Înainte era rivalitatea mai mare, pentru că eram mulţi romani. Acum sînt mulţi străini şi adversitatea s-a mai diluat, însă Roma – Lazio rămîne un derby cum greu mai găseşti pe glob. Vă povestesc cu proxima ocazie cum a fost la derby. Pariaţi pe Lazio, vom învinge!

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...