Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

EXCLUSIV/ Cristiano Bergodi: „Derby-ul Romei, magie pura”

Italia a avut un sezon slab în cupele europene, Lazio a ieşit devreme, Milan şi Inter au fost eliminate încă din optimi, doar Roma mai ţine steagul sus. Sînt voci care spun că totul pleacă de la Calciopoli. Eu unul nu cred că Inter e o campioană falsă. Cred că o situaţie de moment, o conjunctură nefavorabilă, a dus la necalificarea formaţiilor noastre. Bătrîneţea Milanului, insuficienta coeziune a Interului.

E posibil ca anunţul lui Mancini să îi afecteze pe jucători. Era poate mai bine să se abţină, pentru că decizia lui poate provoca un cutremur şi dărîma tot ce a clădit pînă acum Interul. Cînd jucătorii ştiu că le pleacă antrenorul, intervine o problemă de ordin psihologic. Iar Inter poate pierde titlul dacă se întîmplă asta. Să vedem ce fac cu Juve, în weekend. Jocul contra „Fidanzatei” va fi un test de maturitate.

Glumind un pic, normal că sper ca Inter să ia titlul, şi nu Roma, doar sînt fan Lazio!

Roma, cu care noi lazialii avem marele derby săptămîna asta, joacă cel mai frumos calcio, o spun deschis. Cred că „giallorossii” pleacă cu prima şansă în derby, dar, fiind vorba despre un meci aşa de disputat, în care jucătorii se mobilizează la 200% şi dau totul, nici ai mei nu trebuie ignoraţi.

Am amintiri de vis din „Derby della Capitale”. 13 meciuri în şapte ani, o pasă de gol pentru Casiraghi… dueluri cu mari jucători ca Di Mauro sau Desideri. Derby-ul Romei e magie pură.

Va fi fără îndoială scîntîietor şi de această dată. Probabil că voi merge pe „Olimpico” pentru a-mi încuraja echipa şi îi voi ţine pumnii lui Ştefan Radu.

În final, vă spun că mi-e dor de România! Încă aştept să mi se prezinte un proiect ambiţios, cu încredere, răbdare şi seriozitate. Vom vedea ce va fi la vară!

Citeste mai multe!