EXCLUSIV/ COSMIN CONTRA: ”Nu ne este frica de nimeni”

0
128

Se poate spune că ultimul sezon a fost excelent pentru Cosmin Contra. A ajuns cu Getafe, o micuţă formaţie de la periferia capitalei Spaniei, pînă în “sferturile” Cupei UEFA. Dar, deşi el a reuşit însă două meciuri magnifice, încununate cu două goluri de generic, cîte unul în fi ecare manşă, Bayern MÏ”¹nchen a trecut mai departe. Ajuns
la 33 de ani, fundaşul dreapta al tricolorilor a adunat peste 100 de meciuri internaţionale, 62 la prima reprezentativă, pentru care a marcat de şapte ori, şi restul la echipele de club. Experienţa acumulată l-a făcut pe “Guriţă” să treacă peste această dezamăgire şi să vină la echipa naţională extrem de optimist, convins că România va face un turneu fi nal peste aşteptările tuturor .

SportM: Cosmin, cum vezi meciul cu Muntenegru de sîmbătă?
Cosmin Contra: Este un test foarte bun cu nouă zile înainte de meciul cu Franţa. Chiar dacă echipa naţională a Muntenegrului nu pare o forţă, această partidă este binevenită pentru noi. În jocul de sîmbătă ne putem da seama cum stăm cu pregătirea şi avem timp chiar să remediem micile greşeli care ar putea apărea.

SportM: Ţi-ai fi dorit şi alt meci de verificare în această perioadă?
Contra: Nu cred că avem nevoie. Din punctul meu de vedere, “amicalul” cu reprezentativa Muntenegrului este suficient pentru noi. Sîntem în cantonament
la Mogoşoaia şi avem toate condiţiile aici.

SportM: Au mai rămas mai puţin de două săptămîni pînă la meciul cu Franţa, cum stai cu emoţiile?
Contra: Deocamdată, nu am emoţii, dar vor apărea mai încolo. Nu am mai jucat de opt ani la un turneu final şi e normal să existe ceva emoţii.

SportM: Ce părere ai despre adversarii din această grupă a “morţii”, ţi-e teamă de cineva?

…continuarea interviului numai in ultimul numar al revistei SPORT Magazin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here