Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

EXCLUSIV/ Cosmin Contra: „Ma bucur pentru West Bromwich Albion”

Am evoluat destul de puţin la West Bromwich Albion, dar nu pot să nu mă bucur pentru ei că vor juca în semifinalele Cupei Angliei. Este cea mai veche competiţie din fotbalul mondial şi a face parte din careul de aşi reprezintă o adevărată performanţă. Chiar dacă vor fi eliminaţi de Portsmouth, faptul că au ajuns şi pînă aici merită aplaudat. Nu e la îndemîna oricărei echipe din eşalonul doi valoric să evolueze în semifinalele cupei. Lupta pentru trofeu rămîne însă deschisă. Oricare dintre cele patru formaţii poate emite pretenţii. Eu sper doar că victoria îi va reveni lui West Bromwich Albion.

La englezi, această competiţie este una foarte apreciată şi toate meciurile sînt disputate. Am avut ocazia să joc într-o astfel de partidă, şi atmosfera este una specială. Tribunele sînt arhipline la aproape toate meciurile. Este una dintre puţinele amintiri frumoase cu care am rămas din perioada în care am jucat la West Bromwich Albion. Antrenorul de atunci nu mă avea la suflet şi am prins puţine partide ca titular. Cu toate astea, nu pot să nu recunosc că englezii au un campionat foarte interesant. Dacă spui Anglia, spui spectacol.

Dacă ar fi să mă refer şi la lupta pentru titlu, nu am vreo preferinţă. Nu sînt fanul nici uneia dintre cele trei formaţii care se bat pentru campionat, Manchester, Chelsea şi Arsenal. Totuşi, aş miza pe Manchester, deoarece au un uşor avantaj în clasament şi sînt o echipă obişnuită cu astfel de dueluri pe muchie de cuţit. Personal, cred că dacă vor reuşi să mai păstreze cîteva etape această mică diferenţă de puncte faţă de locul doi, vor ieşi campioni.

Citeste mai multe!