EXCLUSIV Cosmin Contra: Inca suspin dupa Milan

Cosmin Contra (foto) regretă şi acum că a părăsit în 2002 multipla campioană a Europei. Fundaşul lui Getafe îşi aminteşte că derby-urile cu Roma erau spectaculoase

SportM: Cosmin, ai experienţa meciurilor pe “San Siro” contra Romei. Este acest duel un veritabil derby?
Contra: Şi da, şi nu. Adică, nu este considerat un derby la nivelul unui Milan – Inter sau Milan – Juventus. Însă, avînd în vedere ce urcuş a avut Roma în ultimii ani, ce reprezintă trupa lui Spalletti pentru Calcio, este categoric un derby al momentului în Serie A.

SportM: Milan a început prost, dar recent a învins cu 5-1 pe Lazio, în deplasare. Ţine figura şi cu cealaltă echipă din capitală?
Contra: Nu cred, Roma nu e Lazio. Va ieşi cu siguranţă un meci frumos, cu multe goluri, pentru că Roma evoluează deschis, nu trage de rezultat. Într-o înfruntare de asemenea factură rar se vede un handicap care să bată la ochi.

SportM: Nu va juca Ronaldo. Se descurcă Gilardino cu apărarea romană?
Contra: E presiune mare pe Gilardino. A venit de la Parma în postură de “super- goleador” şi îmi face impresia că nu s-a adaptat. Dar în etapele anterioare am văzut că şi-a mai revenit. Un gol cu Roma l-ar reabilita complet.

SportM: Anul trecut, Roma a bătut cu 2-1, dublă Totti…
Contra: Normal, Totti e omul care are o minge şi îţi dă două goluri (rîde). Nu m-ar mira să mai facă un număr de magie şi în weekend. La cum îl ştiu pe Nesta însă, îl va hărţui non-stop pe “Er Pupone”.

SportM: Cît contează faptul că Milan joacă acasă?
Contra: “San Siro” poate fi rai, dar ştie să fie şi iad. Fanii Milanului sînt foarte pretenţioşi, ştiu fotbal şi dacă nu joci te taxează. Rossonerii au început mai greu sezonul. E timpul să iasă din umbră cu Roma, iar fanii îi pot ajuta.

SportM: Este şi o bătălie a antrenorilor, între Carlo Ancelotti şi Luciano Spalletti. Cum pregăteşte Ancelotti astfel de jocuri?
Contra: Îmi aduc aminte cum vorbea Carlo cu noi înainte de meci. E un psiholog excelent şi îţi explică tot ce ai de făcut. Îi place tactica şi are un orgoliu imens să fie primul în Serie A.

SportM: Cine are anul acesta mai multe şanse la titlu, dintre Milan şi Roma?
Contra: Subiectiv sau nu, eu zic că Milan. Se urneşte greu din loc, dar are un finiş fabulos. Depinde şi de priorităţile lor, pentru că e dificil să iei şi “lo scudetto”, şi Liga Campionilor.

SportM: Te încearcă regretul că nu ai continuat pe “San Siro”?
Contra: Am zis-o şi o repet, a fost cea mai mare greşeală a vieţii mele sportive. Nici circumstanţele nu m-au favorizat, m-au presat şi clubul, şi familia. Poate că nici nu mă adaptasem total la exigenţele fotbalului italian. Oricum, a fost o decizie proastă să plec. Chiar mai vorbesc cu Ambrosini, şi el regretă despărţirea.

SportM: Pronosticul tău pentru duminică?
Contra: 1, clar! Forza Milan! Ţin cu fiecare echipă la care am jucat, cînd are etapă, fie că e vorba de Poli, Dinamo, Alaves, Atletico, West Brom sau, mai ales, Milan.

Continuarea in numarul 82 al Sport Magazin (22 – 28 octombrie 2007)

Stiri recente

Atletico, Lazio, Dortmund şi Barcelona s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Atletico Madrid, Lazio Roma, Borussia Dortmund şi FC Barcelona s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor.. Într-un meci...