EXCLUSIV/ COSMIN CONTRA: ”Am doua variante din vara”

0
173

Trăiesc sentimente contradictorii pe final de campionat, şi, dacă ar fi să îi pun o etichetă actualei stagiuni, ea ar fi “ghinionistă”. Sînt prea multe amintiri neplăcute. Bineînţeles, poate că dintr-un anumit punct de vedere a fost şi una izbutită. Am reuşit să revin după accidentarea din startul sezonului, am marcat de cîteva ori, dar aceste realizări personale pălesc în faţa a ceea ce puteam să obţin cu Getafe.

Şi încă nu mă pot relaxa. Au rămas trei meciuri şi ne trebuie o victorie ca să fim siguri de locul nostru în Primera şi din toamnă. În intermediară primim vizita Almeriei, care trage la Cupa UEFA. Nu va fi uşor, vă daţi seama cu ce dorinţă vor juca! Meciul cu Valladolid din weekend, în principiu, ar trebui să fie mai abordabil. Dar şi ei joacă pentru supravieţuire, fiind de asemenea în zona nisipurilor mişcătoare. Deportivo e o surpriză foarte plăcută pentru mine. Sînt surpriza returului, au avut un şir fabulos de victorii care, din candidată la retrogradare, i-a dus acolo sus. Asta e frumuseţea fotbalului.

“El Clasico” din această săptămînă nu schimbă nimic, Real e campioană. Barça mai luptă numai pentru locul 2, dar eu o consider favorită la el pe Villarreal, cu care tocmai am jucat. Speculaţii sînt multe în presă. Două vedete catalane vor pleca sigur, Ronaldinho şi unul dintre Henry sau Etoo. S-a terminat un ciclu, e normal. Nu mă surprinde căderea lui Ronaldinho, nu poţi fi la fel de bun mereu. Iar cînd îţi mai dă şi presa în cap, aruncă mai multă benzină pe foc, eşti terminat.

Încă n-am hotărît ce voi face pe viitor, dacă voi continua la Getafe sau voi reveni în ţară. În principiu, decizia o voi lua după Euro. Să termin cu bine ediţia asta de “La Liga”, să mă odihnesc două-trei zile şi să vin la naţională cu bateriile pline, apoi să vedem ce va fi la Euro. Orice e posibil.