EXCLUSIV Corsicanu: Orice ar face, Rednic nu ne va mai intra la suflet

0
153

Conflictul dintre galeria Rapidului şi antrenorul Mircea Rednic este departe de a se fi încheiat. Liderul suporterilor “alb-vişinii”, Gigi Corsicau (foto), a subliniat că nici măcar o performanţă deosebită pe plan internaţional nu va şterge imaginea de trădător a “Puriului” în ochii galerie

SportM: Ce v-a deranjat aşa de tare încît nu-l puteţi ierta pe Rednic?
Gigi Corsicanu: Faptul că ne-a jignit rău atunci cînd, după victoria cu 4-1 a lui Dinamo în Giuleşti, a declarat că a făcut pe noi ce face un cîine pe un copac. Nu trecutul lui dinamovist este principala sa vină, ci o serie de atacuri la adresa noastră din perioada petrecută acolo.

SportM: Neînţelegeri au existat însă încă de la mandatele precedente ale lui Rednic la Rapid…
Corsicanu: E total adevărat. Ne-am simţit trădaţi atunci cînd a fost să petreacă în casa duşmanilor de la Dinamo.

SportM: Totuşi, spre binele echipei, nu intenţionaţi să aplanaţi acest conflict?
Corsicanu: Nu ştiu ce să spun, e o situaţie foarte delicată. Orice ar face Rednic, nu ne va mai intra la suflet. Poate să cîştige şi Liga Campionilor, degeaba!

SportM: E obligatoriu pentru un antrenor venit la Rapid să aibă un trecut în Giuleşti?
Corsicanu: Nu neapărat, astfel ar fi foarte greu de găsit tehnicieni de valoare. Ne mulţumim să fie profesionist, dar Rednic e un caz special. Poate vom încerca totuşi spre binele Rapidului să îl acceptăm, dar doar dacă îşi va cere scuze public pentru acele declaraţii.

SportM: Dar lui Zotta ce îi reproşaţi?
Corsicanu: Concret: tot circul cu plecarea lui Bergodi.

SportM: La meciul cu CFR Cluj au fost şi bannere împotriva lui George Copos. Ce vină are patronul pentru situaţia încordată de la echipă?
Corsicanu: Copos s-a schimbat mult în ultima perioadă, încearcă să facă mai mult pentru Rapid, dar imaginea lui în ochii suporterilor suferă însă în continuare din cauza păcatelor trecutului.

SportM: O parte a presei a speculat că George Copos s-a afişat la meciul cu CFR Cluj alături de Nicu Gheară pentru a pune pumnul în gura suporterilor…
Corsicanu: E fals, Nicu Gheară nu s-a implicat niciodată în galeria noastră. El este doar un prieten al domnului Copos şi nu are legătură directă cu noi.

SportM: Trecem la un capitol aparte, banii. Galeria voastră este independentă financiar faţă de club?
Corsicanu: Da, în totalitate, şi ne mîndrim cu acest lucru. Noi avem o Ligă a Suporterilor unde se achită cotizaţii, iar din aceşti bani se plătesc deplasările. În plus, la derby-uri, o parte dintre noi, care avem o situaţie materială mai bună, punem mînă de la mînă şi cumpărăm din buzunarul nostru tot ce este necesar pentru coregrafii.

SportM: Există în rîndul galeriei şi suporteri simpatizanţi ai conducerii?
Corsicanu: Exclus, toate grupările sînt vehement împotriva lui Copos. Nu a putut nimeni pînă acum, nici măcar Ceauşescu, să ne pună la respect. Pentru majoritatea dintre noi, Rapidul este a doua noastră familie şi ne sacrificăm mult din timpul şi banii noştri pentru această pasiune. De aceea, nu îi respectăm pe cei de la Steaua şi Dinamo pentru că au călcat grav codul ultras atunci cînd au acceptat bani de la conducere şi au scandat la comandă.

Integral in numarul 84 al Sport Magazin (5 noiembrie – 12 noiembrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here