EXCLUSIV Ciprian Marica: Pot si mai mult!

Intrat în galeria starurilor la Stuttgart, Ciprian Marica rămîne cu picioarele pe pămînt şi e convins că va mai trăi multe momente antologice alături de „familia” sa de la VfB

SportM: Ciprian, a fost noiembrie luna perfectă pentru tine?
Ciprian Marica: Nu pot spune că a fost o lună perfectă, pentru că îmi doresc mereu mai mult de la mine. Să spunem că a fost o perioadă bună, în care, cu puţin noroc, am reuşit să le ofer cîteva momente de bucurie celor care m-au susţinut şi m-au ajutat să mă adaptez la noua mea echipă.

SportM: Ţi-a dat aripi golul împotriva Albaniei la meciul de adio al stadionului „Naţional”?
Marica: Meseria mea e să marchez, a fost un gol normal, din penalty. Aripi pot spune că îmi dă echipa naţională de fiecare dată doar prin ceea ce înseamnă ea pentru mine. Ai un sentiment aparte cînd ştii că joci pentru ţara ta, mai ales cînd îţi petreci mare parte din viaţă în străinătate.

SportM: La cîteva zile, a venit şi prima reuşită în Bundesliga, la Eintracht. Cît de mare a fost uşurarea pe care ai simţit-o?
Marica: Nu intru în panică nici atunci cînd nu marchez, aşa că nu poate fi vorba despre o uşurare. Dar mă încearcă o bucurie de fi ecare dată cînd marchez, chiar şi cînd joc cu prietenii la sală sau în curtea şcolii.

SportM: Ţi-ai desăvîrşit „tripla” marcînd golul decisiv cu Rangers. Povesteşte-ne un pic cum ai trăit acel moment.
Marica: M-am bucurat că am reuşit să aduc victoria echipei mele, sînt fericit, dar totodată îmi pare foarte rău că Stuttgart şi-a regăsit turaţia mai greu. Acum este prea tîrziu şi nu mai avem nici o şansă la califi care. Dar sînt foarte mulţi jucători tineri în echipă, am cîştigat experienţă şi la anul vom reuşi să facem lucruri importante împreună şi pe plan internaţional.

SportM: Ce s-a întîmplat în vestiar după meci? Ce ţi-au spus colegii şi antrenorul Veh?
Marica: Colegii au fost mereu alături de mine, numai ei ştiu cum este să vii nou într-o echipă, într-o ţară, într-un alt fotbal. Am spus şi cînd am venit la VfB, mă bucur că aici am găsit o familie şi sîntem uniţi şi la bine, şi la rău. E o plăcere imensă să ieşi victorios dintr-o întîlnire de Champions League, toată lumea e fericită. Sper să repetăm fi gura şi la Barcelona.

SportM: Fanii te-au declarat omul partidei”¦
Marica: Mă bucur că fanii sînt alături de noi, au făcut o atmosferă de vis. Eu sînt încîntat de cum s-au comportat suporterii în perioada în care echipa nu mergea la turaţie maximă. Au demonstrat caracter şi ne-au fost alături şi la greu. Te îndatorează astfel, te fac să te sacrifi ci pînă la epuizare pentru a-i face fericiţi.

SportM: Urmează o vizită pe „Nou Camp”, un stadion care îţi e familiar. Îi dai o „boabă” şi lui Valdes?
Marica: Nu mai avem nimic de pierdut şi vom merge să demonstrăm că sîntem campioana Germaniei, că avem valoare şi că startul mai greoi a fost o întîmplare, o chestie de adaptare. Avem ocazia să le demonstrăm tuturor că VfB nu merita să rămînă acasă.

SportM: Cui îi dedici golurile înscrise în această perioadă?
Marica: Golurile le dedic în primul rînd familiilor îndurerate din Doneţk, celor care şi-au pierdut rude şi prieteni în acel teribil accident minier. Am vorbit cu foştii mei colegi de la Şahtior şi mi-au spus că a fost o adevărată catastrofă acolo. Pentru ei au fost toate golurile marcate în aceste trei meciuri. Şi pentru părinţii mei, cărora le dedic toate reuşitele mele.

SportM: Cum e viaţa la Stuttgart? Sînt mai frumoase nemţoaicele ca ucrainencele sau româncele?
Marica: Viaţa este frumoasă, e multă linişte. Oraşul e superb, iar oamenii sînt amabili. Despre fete, nu pot să le încadrez în categorii. Cred că fi ecare femeie e frumoasă în felul ei, depinde de cine o priveşte.

SportM: Îţi e dor de Doneţk, uneori?
Marica: Am trăit trei ani şi jumătate în Doneţk şi mi-au rămas amintiri frumoase, mulţi prieteni de care îmi este dor. Sper ca într-o zi să mă întorc în Doneţk-ul care mi-a oferit multe momente de neuitat.

SportM: Ce zici de grupa noastră pentru Mondiale?
Marica: Este o grupă grea, dar cred în forţa echipei noastre, cred în România şi cred că ne vom califica.

SportM: Ai vrea să întîlnim Germania în fazele superioare, la Euro?
Marica: Sincer, nu mi-aş dori! Germania este un adversar foarte puternic, sper să-l evităm.

Integral in Sport Magazin numarul 88 (4 – 10 decembrie 2007)

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...