EXCLUSIV Borcea: Tin enorm la Cupa UEFA

Directorul general al lui Dinamo, Cristi Borcea, dezvăluie că deşi Liga Campionilor este marea lui „obsesie”, şi Cupa UEFA îi face serios cu ochiul

SportM: Domnule Borcea, joi vă aşteaptă un meci capital cu Elfsborg. Ce impresie vă lasă adversara?
Borcea: Faptul că a cîştigat campionatul în ţara ei, la fel ca Dinamo, spune totul despre valoarea lui Elfsborg. Sigur, Suedia este sub România la nivel de fotbal de club, nu are un campionat de top, însă probabil că acesta este singurul capitol la care îi batem momentan pe suedezi. Civilizaţia şi disciplina muncii la nordici sînt impresionante.

SportM: Şi ei, ca şi noi, vin din Liga Campionilor…
Borcea: Observaţia este foarte bună. Au ajuns în turul trei, i-a scos Valencia, deci o forţă a continentului. Acasă la ei au pierdut chiar destul de greu, aşa că au ştiinţa fotbalului. Trebuie trataţi cu seriozitate. Eu zic că, în virtutea standardului calitativ la care ne aflăm faţă de Elfsborg, avem 51% şanse să mergem mai departe.

SportM: Şi-a revenit echipa după şocul cu Lazio?
Borcea: Categoric, nici nu ne mai gîndim la ce a fost. Lazio e de domeniul trecutului, la mijloc a fost şi un mare ghinion, o cădere psihică a noastră, de care nu vrem să ne mai amintim. Important este că am rămas în Europa, nu e totul pierdut.

SportM: Cum aţi primit vestea că veţi juca tot pe „Lia Manoliu”?
Borcea: Cu dezamăgire şi frustrare. Într-un fel ne aşteptam la această decizie a UEFA. Am făcut tot posibilul să terminăm reparaţiile şi întreg procesul de cosmetizare a stadionului nostru, dar cei de la Nyon au considerat că el nu se pretează încă găzduirii de meciuri europene. Nu avem ce face, ne-am conformat şi sperăm să preschimbăm ghinionul în noroc, joi seară.

SportM: Cît de mult contează venirea lui Zenga în economia calificării?
Borcea: Asta rămîne de văzut. Pentru început, din punct de vedere psihologic, deja a făcut minuni. Îi văd pe băieţi ce chef de muncă şi dorinţă de revanşă au, şi mă felicit că l-am adus pe Walter. Este un tehnician care şi-a clădit în ultimii ani o reputaţie frumoasă, a luat titluri şi a urcat destul de sus în competiţiile europene. Are metode moderne şi ştie să-şi apropie elevii. Este un învingător, care va readuce succesul în curtea lui Dinamo. Cu Zenga, climatul e altfel, mai propice performanţei.

SportM: Poate Dinamo să tranşeze calificarea de la Bucureşti?
Borcea: Nu cred. O calificare se joacă în două manşe. Poţi să faci un rezultat excepţional în tur, nu mai dau exemple, şi să te împuşti singur în picior în retur. Deci nu putem tranşa calificarea din prima manşă, chit că batem cu 2-0, să zicem.

SportM: Care ar fi ingredientele unui succes cu Elfsborg?
Borcea: Să rămînem uniţi şi umili, să arătăm mai puţine în ziare şi mai multe prin fapte, pe gazon. Dacă ne concentrăm şi vom fi adevărata Dinamo, acea Dinamo care zdrobeşte tot ce îi stă în cale, vom surclasa echipa din Suedia.

SportM: Cît de importantă este pentru dumneavoastră Cupa UEFA?
Borcea: Extrem de importantă. În sezonul actual, vine imediat după titlu. Ţin enorm la Cupa UEFA, pentru că este un trofeu european major. Oricine s-ar mîndri să-l aibă în vitrină. Dacă tot am ajuns aici, de ce să nu profităm, decît să ne lamentăm? Nu se ştie niciodată.

SportM: Unde ţintiţi să vă opriţi anul acesta?
Borcea: Cu puţin noroc, mai sus ca anul trecut. Şi cu Benfica am avut ceasul rău, din păcate. De potenţial să accedem în fazele superioare ale cupelor europene dispunem la orice oră.

Sport Magazin numarul 77 (17 – 23 septembrie 2007)

Stiri recente

Cohn&Jansen este agenția anului la Effie Awards România 2024

Desemnată pentru pentru prima dată Agenția Anului în cadrul festivalului Effie Awards România, Cohn&Jansen a obținut 7 trofee pentru 4...