EXCLUSIV/ Bogdan Mara: Un sfat pentru “Gurita”

0
176

Săptămîna asta, Barcelona va avea viaţă grea pe “Old Trafford”. Am văzut meciul tur şi, deşi rezultatul favorizează trupa lui Rijkaard, eu unul nu o consider capabilă să reziste lui United în fieful acesteia. “Diavolii roşii” sînt favoriţii mei şi anticipez că vor disputa finala cu Liverpool. În mod normal, Barcelona iese, doar o sclipire sau ceva asemănător putînd să o trimită mai departe.

Văd şi eu ce agitaţie e vizavi de posibila retrogradare a Valenciei. E incredibil ce li se întîmplă “liliecilor”. La valoarea ei, Valencia trebuia să fie între primele patru fără probleme! Eu cred totuşi că, deşi are un final dificil de campionat, se va salva. Bine că a plecat Koeman! Acum, băieţii de acolo se vor mobiliza, şi eu zic că n-au cum să nu depăşească hopul. Sînt peste Murcia, Levante sau Zaragoza, alt nume greu. Pe de altă parte, în Primera totul e posibil. E un campionat imprevizibil, şi Valencia poate cădea. Ar fi totuşi un cutremur.

Se pare că “Guriţă” e mereu condamnat să piardă pe final de sezon. Dar el merită aplauzele noastre pentru ce a realizat cu Getafe. O echipă mică, însă plină de ambiţie, şi poate cea mai spectaculoasă din La Liga.

Sincer, l-aş sfătui pe Cosmin să rămînă în Spania, dacă spaniolii îi propun prelungirea, cum aud. Sigur, el are o vîrstă, vrea să revină în ţară, la Timişoara, să fie în familie, şi pe undeva îl înţeleg. Ambele variante i se potrivesc. Dar Spania e unică. M-aş mai întoarce şi eu, dar nu ştiu dacă e posibil. Ce vremuri am trăit la Alaves! Acum, vorbesc cu colegi de acolo şi îmi spun că nu şi-au mai luat banii de luni întregi.

Cît despre mine, încă mă gîndesc la Euro 2008, dar fără mari speranţe. Lotul e deja creionat, e greu să te strecori. Dar măcar o convocare, într-un amical, ar fi extraordinară.