EXCLUSIV/ Bogdan Mara: Nu as refuza Steaua

După ce a trecut prin curtea lui Dinamo şi a Rapidului, Bogdan Mara nu exclude varianta să joace şi în Ghencea, dacă Dan Petrescu ar prelua în viitor postul de antrenor al “roş-albaştrilor”

SportM: Fără îndoială, Unirea Urziceni este una dintre surprizele plăcute ale acestui tur de campionat. Sincer, vă aşteptaţi la un loc pe podium?
Bogdan Mara: Se poate spune, teoretic, că este un rezultat neaşteptat, dar eu cred că munca depusă în ultimul an era normal să dea roade. Să nu uităm că anul trecut am avut un parcurs foarte bun în retur şi în acest sezon am continuat pe această linie ascendentă.

SportM: Pentru tine, personal, o eventuală calificare în Liga Campionilor ar reprezenta cea mai mare performanţă din carieră?
Mara: Au fost şi altele, dar ar fi ceva cu totul deosebit. Sîntem însă abia la jumătatea campionatului şi echipele mari nu vor sta cu mîna în sîn în această pauză competiţională. Se vor întări serios şi va fi greu să ţinem pasul cu ele. Ne vom juca însă şansa pînă la capăt, important este să ne îndeplinim obiectivul, adică calificarea în cupele europene.

SportM: Pe mulţi i-a surprins faptul că ai acceptat oferta unei echipe mici precum Unirea Urziceni, ţinînd cont şi de cartea ta de vizită…
Mara: Într-adevăr, mulţi au luat-o ca o retrogradare. Am venit însă la Urziceni pentru că aici există un proiect de viitor, se doreşte performanţă pe termen lung.

SportM: După ce ai trecut prin curtea lui Dinamo şi a lui Rapid, ai accepta să joci şi în Ghencea, mai ales că se zvoneşte că Dan Petrescu este una din soluţiile de viitor pentru banca tehnică a Stelei?
Mara: Da, de ce nu?! Steaua este o echipă mare şi pentru orice jucător din România ar fi o onoare să joace acolo. Deocamdată sînt însă la Urziceni, am început aici nişte lucruri frumoase şi voi lăsa timpul să decidă asupra viitorului meu. E prematur să vorbesc dacă îl voi însoţi pe Dan Petrescu la Steaua, atît timp cît el este antrenor la Urziceni.

SportM: Eşti un adevărat globe- trotter. Te gîndeşti totuşi la posibilitatea de a mai juca cîţiva ani la Unirea Urziceni, dacă echipa se va califica, să zicem, în cupele europene?
Mara: Da, bineînţeles. Mai am contract doi ani de zile, nu am venit doar pentru un sezon. Unirea va deveni în anii următori un club puternic, se investeşte mult şi aş vrea să pun umărul la construcţia acestei echipe.

Integral in Sport Magazin numarul 90 (18 – 24 decembrie 2007)

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...