EXCLUSIV Atac la Olaroiu

Reputatul antrenor Emeric Ienei, cel care a cîştigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 şi a califi cat România la Mondialele din 1990, îl acuză pe Cosmin Olăroiu că a transferat jucători pe care îi ţine rezerve.

Reporter: Domnule Ienei, ce părere aveţi despre situaţia actuală de la Steaua?
Emeric Ienei: În presă s-au vehiculat destule subiecte ca să mai aduc eu ceva nou. Patronul trebuia să aştepte sfîrşitul campionatului şi după aceia să facă o construcţie din temelii, atît la nivelul conducerii, cît şi în rîndul jucătorilor. S-au derulat multe episoade din acest scandal de la club.

Reporter: Pe ce loc credeţi că va termina campionatul?
Ienei: Eu cred că va reuşi să se claseze pe locul secund. Sînt puţin subiectiv, dar nu vreau să se înţeleagă greşit. Eu stau în Oradea, mai aproape de Cluj decît de Bucureşti, dar inima mea tot pentru Steaua bate. Anii petrecuţi la acest club şi-au lăsat amprenta.

Reporter: Cum vedeţi transferurile brazilienilor la Steaua?
Ienei: Despre portar, cînd a venit nu am ştiut absolut nimic. S-a accidentat după doar nouă minute de joc. Apoi a fost transferat acest mijlocaş, Elton. La momentul oportun, am spus că are calităţi tehnico-tactice deosebite, în ciuda faptului că este mic de statură. A adus ceva nou echipei, dar nu face faţă fotbalului mare.

Reporter: Este vina lui?
Ienei: Nu, Olăroiu a făcut greşeala că nu l-a băgat pe Elton în ultimele două, trei meciuri. A cerut omogenizare la echipă, dar nu a omogenizat nimic. De ce l-ai mai cumpărat dacă nu îl foloseşti? La fel au făcut şi cu Croitoru, este un caz asemănător.

Reporter: Ce trebuie să se facă?
Ienei: Trebuie să cumpere titulari atunci cînd se fac achiziţii, nu să-i ţină pe banca de rezerve. Poate este şi greşeala conducerii. Depinde şi de jucător, dacă reuşeşte să se acomodeze la echipă şi la sistemul practicat.

Continuarea in Sport Magazin powered by kicker numarul 63

Stiri recente

Danemarca – România, scor 39-23, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial

Naţionala României a pierdut , la Herning, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial, cu Danemarca, scor...