Te asteptam si pe retelel sociale

Tenis

EXCLUSIV/ Andrei Pavel: Nu mi-am spus ultimul cuvant in tenis

Ajuns la 33 de ani, Andrei Pavel se menţine în continuare în elita tenisului mondial. „Cneazul” este ofertat de cei mai valoroşi jucători de dublu pentru a face pereche alături de el in 2008

SportM: Andrei, ai fost desemnat din nou cel mai bun tenismen român al anului. Mai reprezintă ceva pentru tine această distincţie?
Andrei Pavel: Sigur, tot timpul e o mîndrie să fi i numărul unu la tine în ţară, e o dovadă că munca îţi este apreciată, şi, ţinînd cont de vîrsta mea, chiar e o bucurie.

SportM: Cum ai caracteriza, per ansamblu, acest sezon?
Pavel: Întotdeauna există aşteptări mai mari, dar sînt totuşi destul de mulţumit de rezultate. Am avut doi ani mai negri, sînt pe final de carieră şi pentru mine faptul că încă sînt calificat pe tabloul principal al turneeelor de Mare Şlem e un motiv să continui. Iar locul 22 la dublu nu e deloc de neglijat…

SportM: După rezultate bune înregistrate anul acesta la dublu, mulţi se întreabă dacă te vei axa în anii următori pe această probă…
Pavel: Pentru dublu îţi trebuie un partener constant. Am jucat bine cu Waske în prima jumătate a anului, dar nu ştiu dacă vom mai face pereche şi la anul.

SportM: Nu te-ai gîndit totuşi să îţi găseşti partener un jucător de top în proba de dublu?
Pavel: Am avut cîteva oferte de la unii dintre cei mai buni jucători din circuit. Dacă aş accepta însă, ar trebui probabil să renunţ la simplu, şi nu sînt foarte convins că îmi doresc momentan acest lucru.

SportM: Schimbînd un pic subiectul, tu te afli în pregătiri pentru meciul cu Franţa din Cupa Davis, care se va disputa în februarie 2008 la Sibiu. Pornim cu şansa a doua?
Pavel: Cu siguranţă, francezii au o grămadă de jucători care sînt în top 100. Pentru a reuşi să trecem de ei, va trebui să ne dăruim sută la sută. Sper ca eu şi Victor să avem o prestaţie bună la Australian Open şi, pe fondul unei forme fizice şi psihice bune, să realizăm astfel surpriza.

SportM: Fiind la finalul carierei, mai ai vreun vis în tenis pentru care lupţi?
Pavel: De propus, îmi propun multe. Atît timp cît încă joc, visez să joc măcar o dată o finală de Cupa Davis sau o semifinală într-un turneu de Grand Slem. Simt că nu mi-am spus ultimul cuvînt în tenis, că mai pot obţine rezultate mari dacă voi avea şi un pic de noroc.

Integral in Sport Magazin numarul 90 (18 – 24 decembrie 2007)

Citeste mai multe!