EXCLUSIV/ Adrian Ilie: ”Se vor mai pierde puncte pana la final”

Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, consideră că rezultatele bune înregistrate de „roş-albaştri” în ultima perioadă se datorează şi revenirii fanilor aproape de echipă

SportM: Steaua a revenit după multe luni pe primul loc în Liga I. Se poate vorbi despre o descătuşare la nivel psihic în rîndul jucătorilor după ce aţi prins din urmă pe CFR Cluj?
Adrian Ilie: un lucru e cert, a început să ne meargă jocul, şi asta contează cel mai mult. un alt aspect important este faptul că îi simţim pe fani din nou aproape de echipă. un merit mare pentru ultimele rezultate îl au şi suporterii noştri, care au încurajat frenetic echipa la meciurile de pe teren propriu şi nu numai.

SportM: În aceste condiţii, se poate spune că este Steaua a devenit favorită în lupta pentru titlu?
Adrian Ilie: Noi avem un joc mai bun decît CFR Cluj, dar nu există o favorită certă, pentru că mai sînt de disputat meciuri grele atît pentru noi, cît şi pentru ei.

SportM: Pînă la fi nalul sezonului se mai poate împiedica Steaua de vreo echipă?
Adrian Ilie: Personal, cred că se vor mai pierde puncte, şi aici mă refer şi la noi. S-a dovedit în acest retur că uneori meciurile cu formaţiile mici pot furniza surprize neplăcute. Era foarte aproape să pierdem puncte cu UTA şi Dacia Mioveni, şi trebuie să tratăm fi ecare meci ca un derby.

SportM: Dică a revenit cu gol pentru Steaua după un an 2008 secetos. Cît de important este el în angrenajul echipei?
Adrian Ilie: Dică este cu siguranţă cel mai bun jucător din ţară pe postul lui şi unul din cei mai buni trei fotbalişti din Liga I. Avem mare nevoie de el şi cu greu putem găsi pe cineva pe acelaşi profi l cu el în România.

SportM: Ţinînd cont că probabil veţi evolua în grupele Ligii Campionilor, v-aţi gîndit să întăriţi echipa pentru sezonul viitor? Există varianta să transferaţi un jucător de la rivala CFR Cluj?
Adrian Ilie: Normal că vom avea o campanie de achiziţii, dar nici un jucător de la CFR Cluj nu face parte din proiectele noastre de viitor.

SportM: Care crezi că este cauza declinului lui CFR Cluj?
Adrian Ilie: Nu îmi place de obicei să vorbesc despre alţii, dar cred că aveau aşteptări prea mari. Au intrat în panică cînd au văzut că jocul echipei nu merge mai deloc.

SportM: În ultima perioadă au fost foarte multe acuze între Steaua şi CFR în Cluj. Cînd se va termina acest război al declaraţiilor?
Adrian Ilie: Nu e vina noastră că apar astfel de declaraţii acide din partea ofi cialilor de la CFR Cluj. Au început să ne atace încă de dinaintea partidei cu Poli Iaşi, dar s-a dovedit că acuzaţiile lor de non-combat au fost pure fantezii. De atunci tot bagă aceeaşi placă cu blatul pentru a-şi scuza propriile eşecuri.

SportM: În penultima etapă, Steaua joacă contra lui Dinamo şi, teoretic, ar putea deveni campioană matematic atunci. Ar fi o umilinţă pentru rivali?
Adrian Ilie: Nu ne gîndim încă aşa departe. E adevărat că Dinamo trece printr-o perioadă nefastă, dar pînă la ora meciului cu noi îşi pot reveni. Dinamo rămîne o forţă indiferent de poziţia lor în campionat şi va fi un meci foarte greu.