Evolutiile rugby-stilor romani in Heineken Cup

Ultima etapa a grupelor Heineken Cup a adus nu mai putin de 5 romani titulari la echipele lor. Cezar Popescu a jucat pentru Agen si a invins la Edinburgh, 19-7, in timp ce Alex Manta a evoluat la Castres si a pierdut acasa cu Wasps, 13-16. Daca invingea cu bonus in acest meci, Manta se califica in sferturi. Victorie au reusit Ovidiu Tonita si Marius Tincu cu formatia lor Perpignan, 45-25 in fata lui Treviso, meci in care Tonita a marcat din nou eseu. El a inscris in minutul 7 al partidei, deschizand scorul, acesta fiind al patrulea eseu al sau in actuala editie.    

Singurul succes care a dus un roman in sferturile de finala l-a reusit Petru Balan. Titular la Biarritz, el a trecut de Northampton Saints cu 17-8, ramanand cu maximum de victorii in competitie si cele mai multe puncte acumulate de toate formatiile din grupe.

Au urcat asadar in sferturile de finala Biarritz, Llanelli, Leicester, Wasps, Leinsters si Stade Francais, din postura de castigatoare de grupe, plus Munster si Northampton de pe locurile 2. Imperecherea pentru sferturi, in functie de numarul de puncte acumulate se va juca dupa sistemul 1-8, 2-7, etc, aduce pentru Biarritz un sfert de finala acasa cu Northampton, adica exact echipa pe care a invins-o in acest weekend. Celelalte partide sunt Llanelli Scarlets – Munster, London Wasps – Leinster si Leicester Tigers – Stade Francais. Sferturile de finala se joaca in weekendul 30 martie – 1 aprilie, intr-o singura mansa, pe terenul primelor formatii.

Stiri recente

Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold, scor 28-27, în turul sferturilor European League, la handbal masculin

Dinamo Bucureşti a învins, acasă, echipa daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale European...