Eurosport difuzează în premieră Jocurile Olimpice de Tineret 2018

Cea de-a treia ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret urmează să ia startul sâmbătă, 6 octombrie, în Argentina, la Buenos Aires, fiind disponibilă publicului pe toate platformele Eurosport

 

Ediția Jocurilor Olimpice de Tineret din acest an promite să fie extrem de palpitantă și atrăgătoare deoarece, aceasta urmează sa fie difuzată în premieră de Eurosport. Cei mai buni tineri sportivi din lume, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani vor concura în capitala argentiniană ÎN DIRECT la Eurosport și pe Eurosport Player. De asemenea, sporturi noi precum: BMX freestyle, kiteboarding, handbal pe plajă, futsal (fotbal în sală) și gimnastică acrobatică vor putea fi urmărite pe platformele Eurosport.

Pandi (jaguar) – mascota oficială a celei de-a treia ediții a Jocurilor Olimpice de Tineret, găzduită de orașul Buenos Aires – foto: GettyImages

Comitetul Olimpic Internațional va stabili un precedent istoric al egalității de gen, acordând același număr de locuri băieților și fetelor ce iau startul la competiți. Cei 4.000 de sportivi din peste 200 de țări vor participa în 239 de probe sportive ale celor 36 de discipline, aparținând celor 32 de sporturi olimpice. În perioada 6-18 octombrie, Eurosport va dedica peste 60 de ore de transmisiuni acestui eveniment unic în istoria sportului dintre care 22 de ore ÎN DIRECT pe platformele clasice și digitale, însoțite de informații bonus pe Eurosport Player, prin intermediul eurosport.com și aplicația integrată Eurosport.

Noile sporturi și discipline olimpice – escaladă, BMX freestyle, karate – vor avea premiera în Buenos Aires înainte de a fi prezentate pentru prima dată la Jocurile Olimpice din Tokyo în 2020 și vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. De asemenea, noile modificări ale programului Jocurilor Olimpice din 2020 au fost integrate și acestei ediții a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, subliniind faptul că evenimentul este în fruntea inovației sportive, testării de noi concepte și creării unei tradiții.

Eurosport se va concentra pe un conținut dedicat platformelor digitale și de social-media, ca parte a unuia dintre cele mai complexe evenimente sportive.

De exemplu, baschetul 3×3, o noutate sportivă introdusă încă de la prima ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2010 din Singapore și care va fi prezent și luna aceasta la Buenos Aires, va fi introdus în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. În Argentina, baschetul 3×3 se va alătura escaladei, BMX-ului freestyle și skateboardingului ca evenimente demonstrative în cadrul unui parc urban care va fi recreat în Japonia peste doi ani.

De asemenea, și probele sportive mixte care au fost introduse încă de la prima ediție din 2010 la Singapore, vor avea un loc asigurat în programul Olimpiadei din 2020 la Tokyo. Dintre acestea fac parte ștafeta de triatlon, judo pe echipe – mixt și echipele mixte de tir cu arcul și scrimă.

„Scena Jocurilor Olimpice de Tineret este pregătită pentru o nouă eră. Vom putea fi martorii multor premiere aici, nu numai pentru Jocurile Olimpice de Tineret, cât și pentru întreaga mișcare olimpică. Așa cum am menționat și în agenda olimpică 2020, sportul viitorului trebuie să se îndrepte acolo unde sunt oamenii. Așadar, vom vedea multe activități prin care o să angrenăm publicul tânăr prin participare directă și nu doar prin simpla vizionare a competițiilor. Este un program modern care demonstrează că vrem să luăm aceste Jocuri Olimpice de Tineret ca pe un teren de test pentru noile sporturi și evenimente. Buenos Aires este gata. Pentru prima dată suntem pregătiți să oferim Jocurilor Olimpice de Tineret unei audiențe globale,” a declarat președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach.

Transmisiunile Eurosport la TV se vor concentra zilele următoare pe concursurile de atletism și futsal, în timp ce restul concursurilor vor putea fi urmărite pe Eurosport Player, eurosport.com și aplicația integrată Eurosport.

Din echipa olimpică a României care va participa la cea de-a treia ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret 2018 de la Buenos Aires fac parte 34 de sportivi și 18 antrenori. Lista completă de sportivi:

ATLETISM

Adina Elena Circiogel, Bianca Elena Toader, Daniela Vasile, Răzvan Cărare, Cristian Gabriel Voicu

BASCHET

Sonia Alexandru Cazacu, Maria Ferariu, Ilinca Sofia Păun, Carla Antonia Popescu

CANOTAJ

Alina Maria Balețchi, Tabita Maftei, Florin Nicolae Arteni Fîntînariu, Alexandru Laurențiu Danciu

GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

Ana Maria Puiu, Gabriel Burtanete

HALTERE

Sabina Baltag, Mihaela Valentina Cambei, Emanuel Marian Danciu

JUDO

Giorgia Barbara Hagianu, Iosif Adrian Sulca

LUPTE

Amina Roxana Capezan

ÎNOT

Claudia Maria Gâdea, Ingrid Huszar, George Adrian Rațiu

SCRIMĂ

Diana Rebeca Cândescu, Andrei Pastin

TENIS

Selma Ștefania Cadar, Filip Cristian Jianu

TENIS DE MASĂ

Andreea Dragoman, Cristian Pletea

TIR

Daria Olimpia Haristiade

SĂRITURI ÎN APĂ

Aurelian Dragomir

GIMNASTICĂ RITMICĂ

Alexandra Denisa Stoian

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...