EUROPA LEAGUE/ Steaua-Ujpest 2-0 – Rasare o Stea?

Obişnuită mai mult cu meciurile din Champions League, Steaua a lăsat o perioadă senzaţia că se chinuie în Europa League. Cu o echipă remaniată în primul rând economic, a trecut totuşi de Ujpest, o echipă „de doi lei”, aşa cum a caracterizat- o Gigi Becali.

Tătăruşanu. Ochiroşii. Onicaş. Ninu. Surdu reîncarnat. Steaua arăta altfel decât eram obişnuiţi. Nu prea mai e loc de vedete. Pentru că, orice s-ar spune, Goian, Ghionea, bătrânul Petre Marin, chiar Szekely sunt obişnuiţi mai mult cu rolul de „trabajadori”. Mai mult, Steaua a ţinut într-un fel să demonstreze că nici nu mai are nevoie de vedete. Pentru că Toja a fost şters şi a greşit deseori copilăreşte. Pentru că grecul Kapetanos nu mai are cam nimic din golgheterul de anul trecut. Mai mult, efectiv infantil şi-a lăsat echipa în inferioritate lovind inutil şi tâmp un adversar la mijlocul terenului.

Surdu, fotbalistul

Din orice unghi am fi privit acest meci, era clar că, în final, Steaua va câştiga. Presiunea era foarte mare, iar ungurii n-au ştiut să profite de puţinele, dar clarele ocazii avute. Surdu şi Stancu au fost eroii unei noi Stele. Scandarea numelui hulitului Surdu de către cei 20.000 de spectatori suna ciudat. Dar, acum, Surdu s-a simţit fotbalist în Ghencea. Cel mai fotbalist de pe teren.

Proprii paşi

Steaua a câştigat meritat. Ujpest arată ca o echipă modestă, fără nimic în comun cu fanatismul dus către absurd al suporterilor maghiari. Antrenorul lui Ujpest ameninţă că încă nu s-a jucat calificarea. Noi am spune că da. La Budapesta, Steaua trebuie să fie atentă doar la proprii eventuali paşi greşiţi.

„Dacă suporterii ar striga mereu aşa cum au strigat la adresa mea, ar fi foarte bine. Au început la 2-0, nu mai aveau cum să afecteze echipa”
Gigi Becali (patron Steaua)