EUROPA LEAGUE: Steaua – Twente/ Steaua sus răsare?

“Steaua sus răsare, ca o taină mare”, aşa sună colindul pecare avem plăcerea să îl ascultăm zilele acestea. Şi, curios sau nu, versurile s-ar putea verifi ca şi în fotbal. Asta, doar dacă Dumnezeu va fi stelist pentru o seară. Cu prilejul vizitei lui Twente, una dintre cele două adversare în faţa căreia gazdele au punctat, acum mai bine de două luni. Era 1 octombrie, iar Steaua, abia intrată în era Stoichiţă, rezista bine pe arena De Grolsch Veste din Enschede, pentru un 0-0 care îi dubla zestrea de puncte. Numai că de atunci, Steaua a devenit o taină mare, vorba cântecului. A luat 4 goluri de la Fenerbahce, eşuând complet contra turcilor, iar la Tiraspol nu a fost în stare să reintre în ecuaţia calificării, bifând a treia remiză din grupă. Respectivul egal i-a fost fatal, dar oricum, Steaua nu putea emite mai multe pretenţii, jocul său fiind în majoritatea momentelor unul fără orizont. Doar inspiraţia lui Toja din ultimele minute ne-a salvat de o înfrângere jenantă, însă zarurile fuseseră aruncate înainte de golul columbianului. După sezoane în care au avut abonament la primăvara europeană, Ghionea & Co. au ratat accederea în fazele eliminatorii. Mai mult timp pentru campionat, cum ar spune unii.

Twente nu se joacă

Dar dacă miza este una teoretică pentru Steaua, lucrurile stau invers pentru vizitatoarea Twente. Formaţia lui Steve McClaren este a doua în ierarhia grupei H, cu 7 puncte, 2 mai mult decât Sheriff , care joacă în aceeaşi seară pe Sukru Saracoglu din Istanbul. Însă cum Fenerbahce este calificată, iar Sheriff şi-a demonstrat valoarea, olandezii trebuie să bată la Bucureşti pentru a evita o surpriză neplăcută. Deoarece o remiză în Ghencea, coroborată cu victoria galbenilor în fi eful lui Fener, înseamnă eliminare.

McClaren, omul negru

Un lucru pe care se poate paria, este că tehnicianul oaspeţilor, Steve McClaren, va fi cel mai huiduit personaj de pe stadion joi, la ora meciului cu Steaua. Explicaţia este simplă. Atunci când antrena Middlesbrough, în sezonul 2005-2006, englezul a eliminat formaţia roş-albastră din semifinala Cupei UEFA. Şi nu oricum, ci după un eşec la Bucureşti, 0-1, urmat de o evoluţie halucinantă a scorului pe Riverside, 2-0 pentru Dică şi ceilalţi, dar 2-4 la final. “Atmosfera a fost fantastică la Bucureşti. Jucătorii mei au îngheţat puţin şi de aceea am pierdut cu 1-0. Dar nici o partidă nu seamănă cu alta. Mereu voi avea amintiri plăcute cu Steaua”, spune fostul selecţioner al Albionului, care nu pare să se teamă de reacţia publicului român.

Nu ne predăm nici morţi

De cealaltă parte, reacţiile din tabăra Stelei sugerează că deşi cursa a luat sfârşit, noi concurăm. “Vom fi motivaţi în meciul cu Twente, chiar dacă nu mai avem şanse de calificare. Vom juca pe viaţă şi pe moarte. Vrem să ne jucăm şansele corect până la final”, a sunat declaraţia războinică a lui “Lippi”.

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...