Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Europa

EUROPA LEAGUE: Steaua – Sheriff Tiraspol/ Frati, frati, dar…

Debutul Stelei în grupele Europa League are loc joi, în Ghencea, contra moldovenilor de la Sheriff Tiraspol. Este pentru prima oară când o formaţie românească de club şi una de peste Prut se întâlnesc pe continent. Doar naţionalele din cele două ţări surori au disputat cinci amicale (4 victorii pentru România, o remiză), dar între „militari” şi „şerifi” nu poate fi vorba de frăţie, fiindcă punctele sunt pe bani

Meciul este important atât pentru Steaua, cât şi pentru Sheriff. În pofida unui parcurs bun în tururile preliminare, trupa lui Bergodi a făcut câţiva paşi greşiţi în Liga 1, alimentând speculaţiile că şi în acest sezon va rămâne cu mâna goală pe plan intern. prezenţa în grupele Europa League, dincolo de a le oferi şi mai multă expunere, le oferă „roş-albaştrilor” un al doilea front de luptă, şi chiar dacă grupa cu Fenerbahce, Twente, Sheriff nu este dintre cele mai uşoare, speranţele la accederea în primăvară există. avantajul nopţilor europene este că Steaua poate repara, la nevoie, oalele sparte în campionat, pe continent. sigur, ar fi riscant să supraliciteze, dar dacă privim înapoi la sezonul 2005-2006, când echipa din ghencea se oprea în semifi nalele Cupei UEFa, raţionamentul capătă sens. Steaua, mai mult decât orice altă echipă românească, are un constant apetit european, generat de performanţa din 1986. Şi chiar dacă nu va cuceri titlul cu numărul 24, Bergodi se poate salva dacă îşi va conduce echipa într-un sfert, sau chiar o semifinală de Europa League. Ce-i drept, patronul visează la câştigarea trofeului…

Frustrări moldoveneşti

Multă determinare, împletită cu frustrare, există şi în tabăra lui Sheriff. Campioana Moldovei este la a opta eliminare consecutivă din Liga Campionilor, dar chiar dacă marele ei vis este accederea în grupele acestei competiţii, califi carea în grupele Europa League nu este tratată ca un premiu de consolare, ci o ocazie de a se remarca la (aproape) cel mai înalt nivel.

Antrenorul lui Sheriff este bielorusul Leonid Kuciuk, cel care a câştigat şase din ultimele nouă titluri consecutive, şi care susţine: „secretul succesului nostru este simplu. Pentru noi, fiecare egal este ca o înfrângere, iar fiecare eşec este ca un dezastru natural”.

Cu o asemenea mentalitate, nu este de mirare că Sheriff abordează motivat şi fără complexe jocul de la Bucureşti. Declaraţiile moldovenilor, care visează să plece neînvinşi din Ghencea, se leagă şi de faptul că, pe terenuri străine, fosta formaţie a lui Răzvan Cociş s-a descurcat mereu onorabil în Europa. În ultimele unsprezece ieşiri, sheriff a primit doar o dată mai mult de un gol, cu o statistică de 3 victorii, 3 egaluri şi cinci înfrângeri.

Pentru telespectatori

În ce o priveşte pe Steaua, care şi-a câştigat toate meciurile de acasă în preliminarii, aceasta evoluează din nou fără public, servind a doua etapă de suspendare pentru incidentele de la partida cu FC Ujpest. interesant este că Steaua nu a mai câştigat un meci acasă, în grupele unei cupe europene, de nouă partide. pare ciudat, însă este perfect explicabil, întrucât toate au avut loc sub copertina Ligii Campionilor. Au fost două egaluri şi şapte înfrângeri, şir care poate fi întrerupt cu o victorie în faţa lui Sheriff.

Jucătorul de urmărit: Alexey Kuciuk

Atacantul născut pe 9 septembrie 1986 în Belarus este chiar fiul antrenorului lui Sheriff Tiraspol, un fel de Alex Piţurcă al moldovenilor, dar nu relaţia de rudenie l-a impus în prima echipă a multiplei campioane de peste prut. Alexey este un vârf pe cât de puternic (1.82 metri / 75 kg) pe atât de tehnic, afl at deja la al şaselea sezon cu Sheriff , pentru care a marcat, din 2004 până în prezent, 67 de goluri. În 2005/2006 şi 2006/2007, el a cucerit titlul de golgheter al Moldovei, cu 13, respectiv 17 reuşite stagionale.

Steaua în Europa, 2009/2010

Europa League, Turul II preliminar:
2-0 şi 2-1 vs. Ujpest (Ungaria)
Europa League, Turul III preliminar:
3-0 şi 3-1 vs. motherwell (Scoţia)
Europa League, play-off :
3-0 şi 2-1 vs. St Patricks Athletic (Irlanda)

Sheriff Tiraspol în Europa, 2009/2010

Liga Campionilor, Turul II preliminar:
1-0 şi 1-0 vs. Inter turku (Finlanda)
Liga Campionilor, Turul III preliminar:
0-0 şi 1-1 vs. Slavia praga (Cehia)
Liga Campionilor, play-off :
0-2 şi 0-1 vs. Olympiacos pireu (Grecia)

„Steaua este mai slabă decât Fenerbahce, putem juca cu ea de la egal la egal.”
Pavel Ciobanu, preşedintele Federaţiei Moldovene de Fotbal

„Nu se poate împiedica Steaua de Sheriff Tiraspol! Steliştii îi vor bate în ambele manşe.”
Gabi Balint, fost antrenor Sheriff

„Steaua este un nume faimos, dar am dovedit că ne putem ridica la nivelul echipelor mari”
Stanislav Namaşco, portar Sheriff

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: