EUROPA LEAGUE: Sheriff Tiraspol – Steaua/ Stoichita, esti "serif"?

Echipa din Ghencea se simte exact ca în “ruleta rusească”, jocul celor cărora le place să sfideze moartea. Are două gloanţe pe ţeava pistolului. Doar unul este suficient pentru ieşirea din Europa, echivalentă cu sinuciderea. Statistica lasă loc de interpretări, chiar dacă par utopice. Teoretic, Steaua ar putea ajunge în primăvara europeană de pe locul secund în grupă. Are nevoie de două victorii, la Tiraspol, cu Sheriff şi în Ghencea, cu Twente. În cazul în care formaţia olandeză ar pierde şi meciul de le Enschede, cu Fenerbahce, Steaua s-ar trezi pe locul secund în grupă în urma rezultatelor directe din meciurile cu Twente. Ar fi probabil o minune care l-ar trimite pe Gigi Becali la muntele Athos.

Năvala spahiilor

Steaua este departe, foarte departe, de ceea ce pretindea patronul ei în această ediţie din Europa League. “Vreau să câştigăm competiţia!”, tuna latifundiarul înainte de începerea meciurilor din grupă. Se pare însă că elevii săi au fost tari de urechi. Pentru că Steaua s-a împiedicat mai întâi de Sheriff, la Bucureşti. A remizat apoi şi la Enschede păstrându-şi măcar invincibilitatea. Apoi au năvălit turcii, cărora nu prea le-a păsat de istoria construită artificial de noi, în care cică îi băteam mereu, dar tot noi eram cei care cărau biruri la Înalta poartă. Astfel, “spahii” lui Fenerbahce ne-au decapitat şi la Bucureşti şi la Istanbul.

Între turci şi moldoveni

Ce n-am putut cu turcii, încercăm acum cu moldovenii. Chiar dacă nici cu ei nu ne-a ţinut. În primul meci din grupă, Steaua n-a putut trece de sheriff tiraspol, chiar în ghencea. părea doar un accident, însă “şerifii” au “împuşcat-o” pe Twente la Tiraspol. Cu patru puncte adunate în tolbă, formaţia moldoveană chiar are şanse la calificare. De aceea este mai mult ca sigur faptul că elevii lui Victor Guşan nu îi aşteaptă pe stelişti cu gânduri de înfrăţire. Mai ales că Sheriff defilează fără griji prin campionatul Moldovei.

Ultimatum pentru “şerif”

Mai rău este că la Steaua lucrurile nu merg deloc bine. Jocul de multe ori slab a făcut ca Gigi Becali să îşi schimbe rapid părerile până acum extraordinar de bune despre stoichiţă. Cariera celui supranumit “Lippi” pare mărginită de cele două meciuri cu Sheriff. Pentru că acel 0-0 obţinut de moldoveni în Ghencea a însemnat debarcarea lui Cristiano Bergodi după o noapte furtunoasă. Voalat, dar totuşi sugestiv, Becali a lăsat de înţeles că un eşec în Moldova l-ar putea costa scaunul pe “şeriful” Stoichiţă.

Steaua în Europa, 2009/2010

Europa League, turul II preliminar:

Steaua – Ujpest Budapesta 2-0
Ujpest Budapesta – Steaua 1-2

Europa League, turul III preliminar:

Steaua – FC Motherwell 3-0
FC Motherwell – Steaua 1-3

Europa League, play-off:

Steaua – Saint Patrick’s 3-0
Saint Patrick’s – Steaua 1-2

Europa League, grupe:

Steaua – Sheriff Tiraspol 0-0
Twente Enschede – Steaua 0-0
Steaua – Fenerbahce 0-1
Fenerbahce – Steaua 3-1

Sheriff în Europa, 2009/2010

Champions League, turul II preliminar:

Internaţional Turku – Sheriff 0-1
Sheriff – Internaţional Turku 1-0

Champions League, turul III preliminar:

Sheriff – Slavia Praga 0-0
Slavia Praga – Sheriff 1-1

Champions League, play-off:

Sheriff – Olympiacos Pireu 0-2
Olympiacos Pireu – Sheriff 1-0

Europa League, grupe:

Steaua – Sheriff 0-0
Sheriff – Fenerbahce 0-1
Sheriff – Twente 2-0
Twente – Sheriff 2-1

Stiri recente

Messi vrea să joace la și CM din 2026

Messi îşi doreşte mai mult ca niciodată să joace la următoarea Cupă Mondială, care va avea loc în Statele...