test

EUROPA LEAGUE: FC Timisoara – Ajax/ Intre lider si codasa

Ce ar fi de spus vizavi de acest meci? Privind clasamentul grupei, nu prea multe. În lupta sa paralelă cu anderlecht pentru supremaţie, Ajax respiră curat şi deţine şefia. La polul opus, echipa lui Neluţu Sabău este codaşa, cu două egaluri şi un singur gol marcat. puţin, mult prea puţin pentru o formaţie care oprea Şahtiorul din drumul către Liga Campionilor, echipa lui Lucescu zburdând pur şi simplu acum în Europa League.

Evoluţii opuse

Echipa din oraşul felinarelor roşii nu mai are strălucirea de altădată, însă rămâne o forţă în Europa. a trecut în două rânduri de Dinamo Zagreb (2-1 şi 2-0) şi, lucru foarte important în fizionomia grupei, a remizat (1-1) pe terenul contracandidatei, la Bruxelles. În partea cealaltă, toţi am visat frumos după nulul scos de timişoreni la Amsterdam. Continuarea a fost însă una cât se poate de seacă pentru bănăţeni. Înfrângere fără drept de apel chiar pe arena „Dan păltinişanu” cu Dinamo zagreb (0-3), un alt eşec la Bruxelles (1-3) şi o remiză fără sare şi piper (0-0) la Timişoara, cu Anderlecht.

Început de vis

Debutul în grupe a fost oferit chiar de cele două. Disproporţia părea uriaşă. Dar marele Ajax era avertizat de potenţialul necunoscutei din Timişoara după ce românii eliminaseră pe Şahtior Doneţk. Echipa lui Sabău a jucat eroic la Amsterdam. Ajax a dominat meciul şi şi-a creat o sumedenie de ocazii, însă reduta bănăţeană nu a cedat. Portarul Pantilimon şi fundaşul togolez Nibombe au fost eroii întâlnirii, iar timişorenii se întorceau acasă cu un punct dătător de mari speranţe. Din păcate avea să fie însă doar un foc de paie.

Gata cu abstinenţa?

Cu un total de opt puncte acumulate în clasament, Ajax vine la Timişoara cu gândul unui punct. Calificarea pare asigurată. În eventualitatea că va fi depăşită de Anderlecht şi ajunsă ca număr de puncte de Dinamo Zagreb, între olandezi şi croaţi intervine regula întâlnirilor directe, favorabilă lui Ajax. Paradoxal, doar Timişoara ar putea scoate Ajax-ul din competiţie, cu două victorii, dar şi două înfrângeri ale olandezilor.

Însă cele două puncte din clasament îi fac pe timişoreni să privească acest meci doar ca pe o întâlnire de orgoliu, sau ca pe un posibil rezultat dătător de speranţe pentru viitor. Mai ales că, pe Bega, victoria istorică obţinută în campionat împotriva lui Dinamo, este privită ca un nou început. Deşi contactul cu Europa este pierdut, timişorenii vor să scape de această criminală abstinenţă de goluri marcate pe teren propriu.

FC Timişoara în Europa, 2009/2010

Liga Campionilor, turul III preliminar:

Şahtior Doneţk – FC Timişoara 2-2
FC Timişoara – Şahtior Doneţk 0-0

Champions League, play off:
FC Timişoara – VfB Stuttgart 0-2
VfB Stuttgart – FC Timişoara 0-0

Europa League, grupe:
Ajax – FC Timişoara 0-0
FC Timişoara – Dinamo zagreb 0-3
FC Timişoara – Znderlecht 0-0
Znderlecht – FC Timişoara 3-1

Ajax în Europa, 2009/2010

Europa League, play-off:

Ajax – Slovan Bratislava 5-0
Slovan Bratislava – Ajax 1-2

Europa League, grupe:

Ajax – FC Timişoara 0-0
Anderlecht – Ajax 1-1
Ajax – Dinamo Zagreb 2-1
Dinamo Zagreb – Ajax 0-2

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...