Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Europa

EUROPA LEAGUE: FC Copenhaga – CFR Cluj/ Decembrie, ultimul bal

Din fericire, şi este singurul caz în care putem spune asta, la CFR Cluj nu sunt mulţi români. Deoarece cu siguranţă, arena Parken nu poate fi considerată de bun augur pentru conaţionalii noştri. Probabil că nici unul dintre iubitorii fotbalului românesc nu a uitat acea partidă dramatică jucată aici în preliminariile Euro 2004, mai precis pe 10 septembrie 2003, când “tricolorii” erau egalaţi in-extremis de danezi, fiind astfel privaţi de calificarea la turneul final din Portugalia.

Şi de această dată, este în joc o califi care, e drept una mai puţin importantă, dar nu nesemnifi cativă. Chiar dacă are doar 3 puncte şi este “lingură de lemn”, CFR Cluj poate reveni în luptă printr-o victorie în faţa lui gronkjaer & Co., afl aţi la doar un punct deasupra ardelenilor în ierarhia seriei. În cealalată dispută de joi din grupa K, se întâlnesc fruntaşele psV (8 puncte) şi sparta praga (7 puncte).

Care pe care

Poate că Parken nu este o arenă norocoasă pentru români, dar pentru multinaţionala CFR-istă, gazda FC Copenhaga s-a dovedit o adversară propice în tur, când vişiniii au triumfat cu 2-0 în gruia, prin golurile lui Culio şi Traore. Noi vrem repetarea acelui succes, danezii revanşa de trei puncte, în vreme ce o eventuală remiză riscă să compromită şansele amândurora la calificare. aşadar, condiţii pentru un meci încins, în care treptat prudenţa va fi lăsată deoparte şi fi ecare echipă îşi va asuma din ce în ce mai multe riscuri. iar de aici până la goluri nu mai este decât un pas. De remarcat că dacă în startul acestui sezon european, Copenhaga a făcut scor acasă cu adversare mai accesibile, începând din playoff-ul Ligii Campionilor pe propriul teren nu s-au mai marcat niciodată peste 3 goluri: 1-0 cu apoEL, 1-0 cu sparta praga şi 1-1 cu PSV. Deci, şanse mari să vedem sub 2.5 goluri şi cu CFR.

Mandorlini, debut de foc

Abia instalat la cârma “locomotivei”, italianul andrea mandorlini ştie că eşecul în ţara lui Hamlet îi este fatal CFr-ului şi este “condamnat” să învingă la prima lui experienţă europeană. tehnicianul de 49 de ani nu a mai antrenat în competiţiile UEFa, knowhow- ul lui continental fi ind exclusiv cel de jucător. Debutul lui mandorlini va fi însă unul de foc: Copenhaga este o forţă în propriul fi ef, unde nu a mai pierdut de 7 partide în cupele europene. Dacă vrea să meargă în primăvară, CFR trebuie să întrerupă nu doar acest şir, ci şi propria serie negativă. Clujenii nu au mai învins “afară” de cinci jocuri, de la acel 2-1 de senzaţie reuşit la Roma.

FC Copenhaga în Europa, 2009/2010

Liga Campionilor, turul II preliminar:
FC Copenhaga – Mogren 6-0
Mogren – FC Copenhaga 0-6
Liga Campionilor, turul III preliminar:
FC Copenhaga – Stabaek 3-1
Stabaek – FC Copenhaga 0-0
Liga Campionilor, play-off:
FC Copenhaga – APOEL 1-0
APOEL – FC Copenhaga 3-1
Europa League, grupe:
CFR Cluj – FC Copenhaga 2-0
FC Copenhaga – Sparta Praga 1-0
PSV – FC Copenhaga 1-0
FC Copenhaga – PSV 1-1

CFR Cluj în Europa, 2009/2010

Europa League, play-off:
FK Sarajevo – CFR Cluj 1-1
CFR Cluj – FK Sarajevo 2-1
Europa League, grupe:
CFR Cluj – FC Copenhaga 2-0
PSV Eindhoven – CFR Cluj 1-0
Sparta Praga – CFR Cluj 2-0
CFR Cluj – Sparta Praga 2-3

Citeste mai multe!