Te asteptam si pe retelel sociale

Europa League

EUROPA LEAGUE: Dinamo Zagreb – FC Timişoara/ Déjà vu Dinamo

Uitându-ne la clasamentul grupei A din Europa League, cu o etapă înainte de încheierea acestei faze, putem trage două concluzii. Prima, uşor ironică, ar fi că Timişoara merge la Zagreb pentru a-şi face cumpărăturile de Crăciun. Dar, la fel de bine, şi cu mai multă încredere, putem să considerăm că antrenorul Ioan Ovidiu Sabău vrea să obţină în Croaţia un cadou de Sărbători pentru fanii bănăţenilor. Cert este că Bucur & Co., după un început de sezon continental strălucit, în care au reuşit performanţa de a elimina o campioană europeană en-titre, e vorba de Şahtior Doneţk, au redus treptat-treptat turaţia şi, precum celelalte reprezentante ale noastre în această competiţie, au eşuat lamentabil. Dar, să nu facem încă o tragedie, pentru că de momentul bilanţului ne mai despart 90 de minute. Şi, cu trei puncte cucerite în fieful lui Dinamo Zagreb, alb-violeţii nu doar şi-ar mai spăla păcatele acumulate în primele cinci meciuri, dar ar mai şi drege, pe cât posibil, coeficientul de ţară al României în ierarhiile UEFA, unul puternic afectat de derapajele „in corpore“ ale echipelor autohtone în Europa League.

Fiecare cu ce-l doare

Faţă de meciul tur, acest al doilea joc dintre Dinamo Zagreb şi Timişoara se prezintă cu date foarte diferite. Trupa lui Sabău aborda partida de la începutul lui octombrie după o remiză albă pe Amsterdam ArenA care ne făcea să credem că… se poate. Croaţii pierduseră acasă cu Anderlecht, dar şi-au recuperat punctele pe arena Dan Păltinişanu, predându-ne totodată o lecţie de fotbal. Înfrângerea la scor de forfait i-a zgândărit orgoliul lui Neluţu, care acum şi-a planificat revanşa. Numai că şi gazdele ţin morţiş să îşi repete succesul de pe Bega. Cu trei puncte, liderul din Croaţia încă mai speră la calificare. Bineînţeles, pentru asta are nevoie şi de ajutorul lui Ajax, care trebuie să îşi învingă acasă adversara belgiană.

Vrem prima victorie

Spuneam la început că meciul de la Zagreb ne mai poate reanima în clasamentul coeficienţilor. Perfect adevărat, dar la fel de adevărat este că Timişoara nu poate fi, din acest punct de vedere, scoasă ţap ispăşitor. Vice-campioana a reuşit câteva rezultate notabile în campania ei europeană: două egaluri cu Şahtior, apoi unul cu Stuttgart, urmate de două cu Ajax şi Anderlecht. În total, au fost 9 meciuri, din care 5 egaluri şi 4 eşecuri. Însă, atenţie, victoria se lasă încă aşteptată!

Speranţa Bucur

O veste excelentă pe acest final de an pentru Timişoara este revenirea de formă a golgheterului Gigel Bucur. Piticul din avanposturile bănăţenilor, care marcase de doar două ori în primele nouă etape, a explodat în ultima lună, reuşind câte o dublă cu Dinamo şi Gaz Metan Mediaş, pentru ca apoi să fie decisiv a treia oară la rând contra Pandurilor. Acum, Bucur este aşteptat să aducă golul şi prima victorie în Europa, împotriva lui Dinamo Zagreb.

Citeste mai multe!