Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Europa

EUROPA LEAGUE: Dinamo – Sturm Graz/ Musca din snitel?

Să recunoaştem: în acest sezon, Europa înseamnă pentru noi Unirea Urziceni. Nu există “şi alţii”, sau şi altele, pentru că Dinamo, Steaua, FC Timişoara şi CFR Cluj s-au arătat dezinteresate de Europa League. Chiar dacă declarativ toată lumea ţintea trofeul, isprăvile cvartetului românesc au fost cea mai bună dovadă că cele patru s-au concentrat tot timpul la aurul Ligii Campionilor, via campionat. Dar cum fotbalul are ironia lui pişcătoare, periplul în a doua competiţie continentală s-a transformat într-o goană după aurul proştilor. am fost mulţi, dar proşti, ca să parafrazăm un citat celebru.

În ce o priveşte, Dinamo părea sincer interesată de un parcurs cât mai lung în Europa League, prin care să îşi mai spele păcatele după ratarea campionatului. iar debutul a întreţinut iluzia: 1-0 în austria cu sturm graz, venit graţie unei execuţii de mare jucător a lui gabriel tamaş. toate bune şi frumoase, numai că după ce au muşcat din şniţel, “câinii” au devenit inexplicabil, la rândul lor, hrană pentru panathinaikos şi galatasaray. Însă dacă eşecurile cu trupa lui Frank rijkaard pot fi catalogate oarecum logice, având în vedere forţa lotului pe care îl are Cim Bom, înfrângerea suferită acasă cu grecii a fost mai mult sau mai puţin gratuită. pentru că fără insolenţa lui niculescu şi probabil lipsa de inspiraţie a lui Bonetti, Dinamo ar fi avut patru puncte care i-ar fi permis să abordeze altfel dubla cu galata.

Speranţa moare (pen)ultima

Însă cum trecutul nu mai poate fi schimbat, Dinamo trebuie să îşi poarte crucea până la capăt. paradoxal, şanse matematice de calificare mai sunt. Cum? ar trebui ca albroşii să bată încă o dată sturm graz, în groapă, iar galatasaray, deja calificată, să treacă de panathinaikos pe ali sami Yen. Dacă, printr-un noroc imens, calculele s-ar traduce în realitate, s-ar ajunge la un meci decisiv între Dinamo şi “verzi” la atena. rămâne de văzut totuşi câtă motivaţie şi câtă concentrare mai are Dinamo, cu 180 de minute înainte de finalul grupelor.

Dinamo, decepţie acasă

Câteva curiozităţi ale meciului de la Bucureşti: sturm graz a mai vizitat Capitala, unde a câştigat cu 2-1 împotriva sportului studenţesc. statistica pozitivă a austriecilor pe tărâm românesc s-ar putea prelungi, deoarece Dinamo nu a mai câştigat acasă de şapte meciuri în Europa. pe 29 noiembrie 2006 s-a produs ultimul succes în Ştefan cel mare, 2-1 cu Bayer Leverkusen. au fost de atunci o remiză şi şase eşecuri, iar în ultimele patru confruntări europene Dinamo nici măcar nu a înscris! poate că o va face în ziua când apărătorul Cosmin moţi împlineşte 25 de ani…

Dinamo în Europa, 2009/2010

Europa League, play-off:
Dinamo – Slovan Liberec 0-2 (0-3 la masa verde)
Slovan Liberec – Dinamo 0-3 (8-9 după lovituri de departajare)
Europa League, grupe:
Sturm Graz – Dinamo 0-1
Dinamo – Panathinaikos 0-1
Galatasaray – Dinamo 4-1
Dinamo – Galatasaray 0-3

Sturm Graz în Europa, 2009/10

Europa League, turul II preliminar:
Sturm Graz – NK Siroki Brijeg 2-1
NK Siroki Brijeg – Sturm Graz 1-1
Europa League, turul III preliminar:
FK Petrovac – Sturm Graz 1-2
Sturm Graz – FK Petrovac 5-0
Europa League, play-off:
Sturm Graz – Metalist Harkov 1-1
Metalist Harkov – Sturm Graz 0-1
Europa League, grupe:
Sturm Graz – Dinamo 0-1
Galatasaray – Sturm Graz 1-1
Panathinaikos – Sturm Graz 1-0
Sturm Graz – Panathinaikos 0-1

Citeste mai multe!