EUROPA LEAGUE: CFR Cluj – PSV Eindhoven/ Râşii vişinii

Teoretic şi practic totul a început superb. Multe socoteli imediat după stabilirea grupelor. Lucrurile păreau destul de clare. PSV Eindhoven şi CFR Cluj îşi vor disputa primele două locuri în grupă. Ele erau favoritele. Mureşan şi compania îşi frecau palmele liniştiţi. Pentru că AS Roma, Chelsea şi Bordeaux, foste adversare, nu puteau suporta comparaţie cu Sparta Praga, FC Copenhaga şi chiar PSV Eindhoven, formaţie destul de departe de vremurile de glorie.

Socotelile unui debut furtunos

Debutul în grupă a fost furtunos pentru clujeni. După numai un meci, ardelenii respirau aerul înălţimilor. Olandezii reuşeau o remiză chinuită la Praga, cu un penalty obţinut în ultima secundă a meciului, în timp ce legiunea portugheză din Cluj lăsa senzaţia că se distrează cu nordicii din Danemarca. Un 2-0 sec ca vinul băut în vestiar în cinstea victoriei. Juan Culio şi-a amintit de evoluţia de pe „Olimpico” din Roma, iar longilinul Traore a vrut să demonstreze că are valoare de titular, chiar dacă a început meciul ca rezervă. Victorie importantă, primul loc în grupă. Şi din nou socoteli peste socoteli.

Cataclism ceferist

Din păcate, clujenii aveau să rămână doar cu socotelile copiind îndeaproape traseul celorlalte reprezentante româneşti în Europa League. Pentru că a urmat dezastrul, tradus cu înfrângeri în linie. Mai întâi un 0-1 previzibil la Eindhoven, după un gol primit chiar în debutul meciului. O nouă deplasare şi o nouă înfrângere. 0-2 la Praga cu două goluri primite în prima jumătate de oră. Revanşa cu Sparta aşteptată cu sufletul la gură în „Gruia”. Din nou 2-0 pentru cehi, de data aceasta după numai un sfert de oră. Clujenii au luat aspectul pasări „Phoenix” şi au revenit incredibil. A marcat Traore, apoi a egalat în prelungirile meciului Dubarbier, deşi Clujul avea doi jucători eliminaţi. Doar că prelungirile au durat prea mult. Vişiniii au încercat lovitura decisivă şi în ultima secundă au primit golul de 2-3. Acesta era de fapt sfârşitul, chiar dacă ceferiştii încă se mai agăţau de o dorită victorie la Copenhaga în faţa unei echipe considerată cea mai accesibilă din grupă. Pe teren însă lucrurile au stat exact ca în clasament. Danezii s-au distrat cu debusolata echipă din România, au învins cu 2-0 şi îşi joacă soarta califi cării la Praga.

Înghiţind în sec

Noi? Conform tradiţiei înghiţim în sec, căutăm scuze şi ne lansăm în declaraţii fanteziste, sau tâmpe, dar atât de clasice. „Au fost scoruri nedrepte. Acum trebuie să ne concentrăm la campionat pe care suntem condamnaţi să-l câştigăm”, susţin, uşor de anticipat, clujenii. Realitatea este că meciul cu PSV este privit doar ca o povară. În momentul de faţă, conducătorii clujeni se gândesc doar la perioada care va veni, una a remanierilor, în care vor căuta cu disperare să scape de o parte din „râşii” vişinii.

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...