Englezii vor sa organizeze si CM din 2022

Anglia este, oficial, candidată şi la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2022, după ce, până în prezent, Federaţia Engleză nu anunţase decât o candidatură pentru ediţia din 2018

Cele 2 ediţii ale Cupei Mondiale au fost oferite în candidaturi simultane de către Federaţia Internaţională de Fotbal, pretendenţii putând alege să concureze pentru ambele ediţii sau doar pentru una. FA a trimis candidatura la sediul FIFA de la Zurich în ultima zi posibilă.

„Astfel ne-am optimizat şansele noastre de a primi dreptul de a găzdui cel mai mare eveniment sportiv mondial”, a declarat preşedintele Federaţiei Engleze şi al candidaturii, Lord David Triesman. Recent, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, apreciase că Anglia este „un candidat foarte bun” pentru organizarea Campionatului Mondial din 2018.

Anglia, care nu a mai găzduit Cupa Mondială din 1966, an în care a obţinut unicul ei succes, graţie unei victorii în finală împotriva Germaniei (4-2 după prelungiri) este în concurenţă, între altele, cu Japonia, Qatar, Belgia şi Olanda, Spania şi Portugalia.