Englezii vor sa organizeze si CM din 2022

0
128

Anglia este, oficial, candidată şi la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2022, după ce, până în prezent, Federaţia Engleză nu anunţase decât o candidatură pentru ediţia din 2018

Cele 2 ediţii ale Cupei Mondiale au fost oferite în candidaturi simultane de către Federaţia Internaţională de Fotbal, pretendenţii putând alege să concureze pentru ambele ediţii sau doar pentru una. FA a trimis candidatura la sediul FIFA de la Zurich în ultima zi posibilă.

“Astfel ne-am optimizat şansele noastre de a primi dreptul de a găzdui cel mai mare eveniment sportiv mondial”, a declarat preşedintele Federaţiei Engleze şi al candidaturii, Lord David Triesman. Recent, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, apreciase că Anglia este “un candidat foarte bun” pentru organizarea Campionatului Mondial din 2018.

Anglia, care nu a mai găzduit Cupa Mondială din 1966, an în care a obţinut unicul ei succes, graţie unei victorii în finală împotriva Germaniei (4-2 după prelungiri) este în concurenţă, între altele, cu Japonia, Qatar, Belgia şi Olanda, Spania şi Portugalia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here