EDITORIAL TEODOR BURNAR/ Revelion pe stadion

Din Liga I s-au scurs 17 etape, cu bune și cu rele. Bunele au trecut, relele au rămas, spectatorii s-au împuținat, cum bine sublinia colegul meu Vlad într-un editorial recent. 2009 s-a împuținat și el, doar câteva zile rămânând să ne mai despartă de un An Nou pe care îl bănuim complicat, dar despre care adevărul e că nimeni nu știe cu certitudine cum va fi. Preferăm să punem răul în față, obișnuiți cu dezamăgirile și cu tragediile. Pe undeva poate e mai bine, pentru că pesimiștii nu pierd niciodată: fie au dreptate, fie sunt plăcut impresionați. Ori, la 20 de ani de la Revoluție, România e o țară de pesimiști viscerali.

Fotbalul nu ne-a dat nici el motive de optimism în 2009. Urziceniul a fost excepția luminoasă care a confirmat bezna în care ne zbatem. Europa League s-a dovedit o pălărie prea mare chiar și pentru 4 capete puse la un loc. Iar când cluburile merg prost, naționala nu putea merge bine. Românii or să privească încă o Cupă Mondială la televizor, după o campanie în care ne-au dat gol și feroezii. Sigur, poate că n-am fost cei mai proști din grupa a 7-a de calificare, dar cu siguranță am fost cei mai penibili.

2009 se termină, o dată cu editorialul meu. Avem puțini bani în buzunar, datorii multe și griji pe măsură. „Vanghelionul” nu se mai ține, pentru că e criză. Am o idee: hai să facem Revelionul pe stadion. Poate pe Giulești, să simțim și noi farmecul vieții la intrarea în 2010. Nimic nu ne împiedică să visăm o primăvară frumoasă, chit că iarna va fi gri. Dar, porțile ni se deschid. La mulți ani!

Stiri recente

Biserica Domnească din Curtea de Argeș și-a sărbătorit ocrotitorul

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, ctitorie începută de Domnitorul...