EDITORIAL TEODOR BURNAR/ Pescari de goluri

Iisus îşi trimitea cei doisprezece apostoli să pescuiască oameni. Dacă aţi citit Biblia, veţi înţelege. Dacă nu, vedeţi că sună la uşă. Sunt Fraţii. Nu ăia de peste Prut. Fraţii ceilalţi. Întrebaţi-i repede ce am vrut să zic, după care daţi-i afară până vă spală creierul. Ospitalitate românească. Tre’ să vă explic eu cum se face?

Lucescu nu e Mesia, dar are şi el unsprezece apostoli ai neamului, dacă vreţi. Ştiu că nu pot să vă păcălesc, fotbaliştii fiind de fapt nişte pierde-noapte-prin-cluburi-de-lux-cu-femei-trăznet-şi-rezultate-zero. Însă eram şi eu idealist. N-am voie?

Unsprezece tricolori, plus al doisprezecelea jucător, publicul inimos din Piatra Neamţ. Ar trebui să iasă o chindie frumoasă. Cert este că e un peşte de mâncat cu Feroe. Numai că acum, pescarii ar trebui să fim noi. Ar cam fi timpul să pescuim o grămadă de goluri şi să le punem cu mărinimie în plasa insularilor. Le mai dăm o bere după şi îi trimitem acasă. Apoi, începem să ne pregătim pentru Euro 2012. Ar cam fi ultima noastră şansă să câştigăm un titlu major, mai ales că tot în 2012 vine sfârşitul lumii.

Meciul tur a fost un thriller care l-ar fi făcut invidios şi pe Jacko, destul de viu la vremea respectivă. Piţurcă a gândit o tactică ultra-ofensivă, combinaţie între stilurile Premier League, Primera Division şi mai ales Serie D italiană, unde se înscriu goluri mai rar decât plouă în Sahara. Dar a meritat. Naţionala a câştigat cu 1-0 după ce a ţinut toată România cu sufletul la gură, ca “Numai iubirea” în vremurile bune.

Dacă aş fi Banciu, v-aş mai zice una despre şalăul din Piaţa Galaţi şi despre cât de urât e antrenorul din Feroe, un panglicarrrrr irrrrlandez. Însă cum nu sunt, închei calm, cu speranţa că o să facem spectacol cu Feroe, aşa cum au făcut Hagi, Lupescu şi ceilalţi în anii ’90.

Stiri recente

Messi vrea să joace la și CM din 2026

Messi îşi doreşte mai mult ca niciodată să joace la următoarea Cupă Mondială, care va avea loc în Statele...