Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

EDITORIAL TEODOR BURNAR/ Lasati lebedele acasa!

Austriecii sunt un popor cumsecade. Ce-i drept, cam supraponderal, conform unei statistici care spune că peste 50% dintre bărbaţii lor au abonament la McDonalds. Dar obezitatea şi ospitalitatea merg mână-n mână. În anii 90, băieţii de sub Alpi ajunseseră la un asemenea stadiu de bunăstare, încât ne-au lăsat să ne înfruptăm din celebra lor lebădă vieneză.

Când am revenit cu gânduri mari în ţara lui Mozart, în aprilie, era deja criză (de lebede), aşa că vechii noştri amici n-au avut să ne ofere decât două ştrudele. Patiserul a fost Hoffer, asta după ce noi le serviserăm merdeneaua lui Tănase. Bună şi aia!

Miercuri, n-o să avem să le dăm nici pâine şi sare lui Scharner & Co. E foame de puncte şi de bani, aşa că cel mult o să le arătăm Casa Poporului şi o să-i expediem în Ghencea. Aşa, să înveţe şi ei să nu se mai laude cu Schonbrunnul ăla. De fapt, ce Casa Poporului? Şi Palatul lui Nea Gigi e mai tare decât vechitura lui Leopold, bă băiatule bă!

Oricum, ştirea zilei e că naţionala se întoarce acasă. În Ghencea, acolo unde s-au văzut meciuri fabuloase, iar dacă nu vă aduceţi aminte care, păcat! Păi, cum puteţi să uitaţi întâlnirea de mare angajament cu Nigeria, când echipa africanilor a fost completată cu vreo doi taximetrişti din Sălăjan şi câţiva doctori veniţi la studii în România în anii 70?

Să nu uit un mesaj pentru fanii austrieci care au făcut sau fac deplasarea la Bucureşti: lăsaţi lebedele acasă! Nu fiindcă le-am mânca, ci pentru că o să vă batem de o să le meargă fulgii! 

Citeste mai multe!