EDITORIAL TEODOR BURNAR/ La multi ani, patroane!

Nu sunt un pupincurist. De regulă sunt rezervat în aprecieri, avântat în autocritică. Îmi place să observ bine calităţile celorlalţi până să le laud şi să mă inspir din ele. Ori, domnul Ionuţ Lupescu este un om de la care ai multe de învăţat.

1994, undeva în Colentina. Aveam opt ani şi nu-mi trecea prin cap că o să ajung să scriu la o revistă patronată de mijlocaşul pe care îl priveam la televizor, cu ochii înceţoşaţi de somn, cum elimina Argentina, alături de Hagi, Răducioiu şi compania.

13 ani mai târziu, mă alăturam săptămânalului Sport Magazin, o revistă născută din dorinţa domnului Ionuţ Lupescu de a schimba faţa presei (nu numai sportive) româneşti. După 189 de numere, a căror majoritate a prins-o şi subsemnatul, obiectivul este aproape atins, cu toate piedicile (a se citi crizele) ce ne apar în cale.

Sport Magazin nu are tirajul şi nici vânzările unui tabloid, dar îşi ia puterea din decenţa şi rectitudinea morală pe care i le-a insuflat domnul Ionuţ Lupescu. Un om care, mărturisesc la orice oră şi pe orice ediţie a Bibliei, nu m-a sunat niciodată să îmi comande vreun articol, sau să îmi dicteze ce, cum ori contra cui să scriu. Un om de o modestie care te pune în dificultate, şi un om pe care l-am simţit mai mult un prieten decât un patron, aşa cum prieteni i-am simţit şi pe sora sa şi directoarea noastră Anna, pe redactorul-şef Ştefan Lecca şi pe ceilalţi colegi ai mei.

În final, lăsând politeţea (firească) deoparte, îmi permit să îi fac aniversatului o urare informală, în numele colectivului Sport Magazin: „La mulţi ani, patroane!”.