EDITORIAL TEODOR BURNAR/ La multi ani (dar nu ca asta)!

0
321

N-o sa va povestesc, in editorialul meu de acum, despre situatia trista din mass-media romaneasca, una care reflecta, fidel, tribulatiile si dramele societatii romanesti. N-o sa va povestesc cum angajatii au ajuns sclavi, cum patronii au devenit hingheri, cum colegii au devenit dusmani sau, mai rau, straini.

N-o sa va povestesc nimic din toate astea. N-o sa va povestesc nici cum, atunci cand iti pierzi locul de munca, totul incepe sa se surpe in jurul tau, mai ceva ca in Inception. Din pacate, nu e un vis, cand seful iti arata usa, cand iubita te paraseste, cand sotia iti trimite actele de divort, cand recuperatorii de credite iti campeaza la usa. In acest timp, la orizont nu se vede nimic, iar viata ta pare un episod din Lost.

N-o sa va povestesc nimic din toate astea, fie si pentru ca macar de Sarbatori ar trebui sa ne redobandim veselia, sa credem in iubire si in fidelitate. O sa va spun doar atat: aveti credinta in Dumnezeu, si incredere in voi. Si pentru ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, aveti incredere in prietenii, putini, care v-au dovedit dragoste.

2010 a  fost un “annus horribilis”, anul groazei, din mai toate punctele de vedere. Luati-o ca pe o confesiune, dar si ca pe o plangere a celor multi. Exista destule sanse sa n-aveti nici iPhone si nici sa nu va faceti Revelionul la Paris. Nu va intristati, totusi. Sunteti privilegiati si pentru ca aveti internet si imi cititi cuvintele.

2010 a fost anul in care nu s-a schimbat nimic. Non-valorile au ramas icoane, mall-ul a ramas biserica, Romania si-a confirmat statutul de tara bananiera in fotbalul continental. Si pentru ca tot a venit vorba de banane, faptul ca Botswana e cotata mai bine ca noi in clasamentul FIFA nu mai mira pe nimeni. Neindoielnic, si moneda lor e mai tare ca a noastra.

Insa tot fotbalul, superba noastra pasiune, ne arata ca nimic nu e fara speranta. Poate ca 2010 ne-a batut la scor, poate ca ne-am marcat si cateva autogoluri pe drum, iar cativa echipieri de baza ne-au parasit cand ne era lumea mai draga. Dar clubul nostru, clubul oamenilor care nu se lasa, are un viitor nebanuit in 2011. Fiti optimisti.

Si, din toata inima, la multi ani (dar nu ca asta)!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here