Te asteptam si pe retelel sociale

Cupa Romaniei

EDITORIAL TEODOR BURNAR/ Anti-Cupa Romaniei

La un calcul simplu, au trecut 138 de ani de când în Albion lua naștere prima competiție fotbalistică din lume. Una în care, șmecherie englezească, nu există capi de serie. Ceea ce a devenit nu doar  marca FA Cup, ci și o garanție a spectacolului și a eliminărilor șocante. Tot în Cupa Angliei, meciurile terminate egal se rejoacă. Alți bani, altă distracție. La propriu, nu la figurat.

Deși s-au trezit mai târziu, prin 1933, după 62 de ani, românii au pus de-o Cupă cu multe parcursuri memorabile. Însă, corectați-mă dacă greșesc, cel puțin în ultimele sezoane, acestea sunt admirabile, sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. Fiindcă dacă înainte de Revoluție, atât în epoca romantică precum și în cea comunistă, aveam câștigătoare ca CFR Turnu-Severin sau Metalul Reșița, după 1995, când Petrolul triumfa într-o finală cu scântei, Cupa a devenit un serial cu final așteptat. Ultimele 14 trofee s-au împărțit între Steaua, Dinamo, Rapid, și noua super-putere, CFR Cluj.

Astfel că în timp ce în Germania celebra Osnabrück scoate Hamburg și Borussia Dortmund din DFB-Pokal, iar prin Spania vestita Alcorcon o elimină pe anonima Real Madrid, în careul de ași al Cupei României ajunge tot cine trebuie: CFR, Dinamo, Vaslui, Brașov, toate prim-divizionare. Avem două variante: să ne bucurăm că favoritele și-au respectat blazonul SAU să plângem că avem o Anti-Cupă a României. Povestea merge mai departe, dar eu unul am dubii că direcția e bună.

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: